Велосипедисти не можуть безпечно проїхати по Поштовій площі

20 Серпня 2014 14:35

plosha Poshtova

Поштова площа небезпечна для велосипедистів. А пішоходам та людям з обмеженою рухливістю взагалі неможливо потрапити на площу чи на набережну.

Про це повідомляє Асоціація велосипедистів Києва.

Велосипедисти наголошують, що з восьми напрямків велоруху три є особливо небезпечними (проїзд через тунель та напрямок з Володимирського узвозу на Сагайдачного), а ще два — неможливими, адже набережна не сполучається з Володимирським узвозом.

Активісти наголошують, що велосипедистам потрібні безпечні проїзди через площу: велосмуга на Боричевому узвозі, велопішохідна зона на набережній, широкий заїзд-рампа замість занедбаного кафе “Вітрило” та зручні проїзди по пішохідній зоні Поштової площі.

“У пріоритеті міської влади повинен бути раціональний розвиток транспорту: спершу треба думати про пішоходів, велосипедистів, пасажирів громадського транспорту та людей з обмеженою рухливістю, а в останню — про проїзд автомобілів. Це нормальні, перевірені роками пріоритети європейського зразка”, – заявила координаторка Асоціації велосипедистів Києва Ірина Бондаренко.

За словами активістів, домовленості з проектантами щодо велосипедних шляхів по Поштовій площі були, але їх не реалізували під час відкриття.

Велосипедисти вимагають зробити зручні та безпечні проїзди по Поштовій площі якомога швидше, адже з настанням осені кількість велосипедистів на дорогах міста збільшиться, і вірогідність ДТП на цій ділянці зросте.

Для пішоходів необхідно зробити проходи на набережну та позначити шляхи проходу на період реконструкції верхньої зони.

Як відомо, 18 серпня транспортну розв’язку на Поштовій площі відкрили для проїзду автомобілів.