Верховна Рада зобов’язана працювати весь парламентський тиждень: від 12 до 15 серпня

11 Серпня 2014 16:19

48
Так Голова Комітету з питань свободи слова та інформації, радник Президента України Микола Томенко прокоментував сьогоднішнє так зване «закрите засідання погоджувальної ради», що ухвалила рішення провести сесійний тиждень протягом одного дня, вівторка 12 серпня.

«Для мене, як для Голови Комітету з питань свободи слова та інформації, ідея провести скорочену версію погоджувальної ради у закритому від засобів масової інформації режимі виглядає не просто неправильною, а шкідливою», – наголосив Микола Томенко

Він зауважив, що вже на минулому пленарному тижні, невідомо за ініціативою кого, Верховна Рада вперше в історії України ухвалювала бюджет країни в закритому режимі, а тепер у закритому режимі формується порядок денний принципового, фактично останнього в діяльності Верховної Ради цього скликання, сесійного тижня.

«Така практика не має повторюватись. За умов фактичної війни з Росією, соціально – економічної кризи, сучасних викликів, які наразі стоять перед суспільством, збирати депутатів на один день – це зневага до українського народу та й до самих депутатів», – вважає політик.

Микола Томенко повідомив, що буде домагатися того, щоб Верховна Рада України працювала як мінімум протягом всього сесійного тижня від 12 до 15 серпня і сподівається на те, що всі інші депутати його підтримають.