Збірна України з баскетболу здобуває історичну перемогу на ЧС

31 Серпня 2014 11:30

fiba.com

fiba.com


У стартовому матчі на чемпіонаті світу з баскетболу в Іспанії збірна України обіграла команду Домініканської Республіки.

У суботу чоловіча збірна України з баскетболу в матчі першого туру групового етапу чемпіонату світу в Іспанії переграла Домініканську Республіку з рахунком 72:62.

Цей поєдинок став дебютним на чемпіонатах світу для нашої збірної: Україна вперше грає на баскетбольному мундіалі.

Це створило свій відбиток на весь матч – українці невпевнено діяли під своїм, так і під чужим кільцем, часто здійснювали дурні втрати м’яча і деколи приймали поспішні рішення. Врятувало те, що команда Домініканської Республіки хвилювалася не менше і нічим не перевершувала нашу команду.

Перша половина гри була повністю рівною – перевага однієї з команд не перевищувала 3 очок, а на перерву суперники пішли з рахунком 27:27.

А от старт третьої чверті видався для України просто блискучим – команда Фрателло зробила ривок +14 очок, в основу якого лягла серія з чотирьох триочкових поспіль (два від Гладиря та по одному від Джетера і Корнієнко). Це в підсумку і принесло нашим перемогу.

Домініканська Республіка після провальних декількох хвилин вирівняла гру і навіть скоротила відставання до 8 очок у середині третього періоду, але далі до кінця поєдинку українці утримували зручний рахунок.

Кращими у складі збірної України стали Пух Джетер (16 очок), В’ячеслав Кравцов (13 очок + 7 підборів), Сергій Гладир (12 очок) і Максим Корнієнко (9 очок + 7 підборів).

Наступний матч наша команда проведе в неділю о 17:00 за київським часом проти збірної Фінляндії.

Україна – Домініканська Республіка 72:62 (23:9; 14:22; 20:18; 24:22).

Україна: Джетер (16), Гладир (12), Липовий (4), Корнієнко (9 + 7 підборів), Натяжко (2 + 6 підборів) – старт; Пустозвонов (5 + 3 перехоплення), Мишула (8), Забірченко (3), Зайців, Кравцов (13 + 7 підборів)

Головний тренер: Майк Фрателло

Джерело: BigMir Спорт