560 будинків Києва потребують ремонту електрощитових і мереж

14 Вересня 2014 00:58
vch-uman.in.ua

vch-uman.in.ua

Частина електрощитових та мереж Києва потребує ремонту, щоб мати змогу працювати в умовах додаткового навантаження.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє сайт мерії.

“На сьогодні завершено ретельне обстеження всіх будинків щодо гранично припустимого електричного навантаження. Обстеження продемонструвало, що 560 будинків потребують посилення потужності електричних щитових і мереж”, – сказав чиновник.

Він додав, що з міського бюджету вже виділили додаткові кошти на проведення зазначених робіт.

Для решти будинків, за словами Пантелеєва, достатньо здійснити профілактичні ремонти та вести системний нагляд за роботою обладнання з боку ЖЕКів.

Також він наголосив на тому, що міська влада готова надавати мешканцям усі необхідні консультації щодо економного використання енергоносіїв та утеплення житла.

Як відомо, 14 липня “Нафтогаз” дав доручення відключити від газопостачання ПАТ “Київенерго” і низку інших підприємств теплокомуненерго. Таке рішення було прийнято через припинення газопостачання з Росії. Поставки газу з Російської Федерації припинилися з 16 червня.

Після цього у Києві почали відключати гарячу воду, з метою економії газу для обігріву квартир взимку.

29 липня мер Києва Віталій Кличко заявив, що опалювальний сезон у столиці буде складним. Зокрема, температуру у будинках доведеться понизити на кілька градусів.

Також мер попередив киян, що доведеться економити не лише газ, а й електроенергію.

3 вересня “Київенерго” попередила, що може обмежити електропостачання столичним жителям і закликала киян економити світло.