60 будинків на Позняках обігріють взимку з допомогою сміття

26 Вересня 2014 12:30

lifedon.com.ua

lifedon.com.ua

У Києві завдяки новим енергозберігаючим технологіям, впровадженим на сміттєспалювальному заводі «Енергія», понад 60 будинків житлового масиву Позняки будуть підключені до опалення та гарячої води в опалювальний період
Про це, як передають «Коментарі», сьогодні на брифінгу заявив Київський міський голова, голова КМДА Віталій Кличко, передає прес-служба мера.
«Ми знаходимося на сміттєспалювальному заводі «Енергія». Сьогодні тут впроваджені технології, які дозволяють не тільки спалювати сміття, але і використовувати енергію, яка раніше викидалася в атмосферу, для обігріву житлових будинків. Завдяки цьому понад 60 будинків житлового масиву Позняки будуть підключені до опалення та гарячої води в опалювальний період. І це в умовах, коли завод завантажений не на 100%. Якщо підприємство буде працювати на повну потужність, то зможе опалювати понад 100 будинків», – зазначив Кличко.
Київський міський голова оглянув завод і, зокрема, перемичку з новою бойлерної заводу. Будівництво і запуск перемички, крім збільшення обсягів термічного знешкодження відходів, що забезпечить економію газу на столичні ТЕЦ. Реалізація проекту дозволить знизити витрати газу на 15 млн кубометрів на рік. Крім того, проект дозволить заводу забезпечити Позняки гарячою водою влітку.