Аеропорт «Жуляни» придбав машину за 3,5 мільйони

24 Вересня 2014 11:00

ridna.ua

ridna.ua

КП «Міжнародний аеропорт «Київ» уклало угоду з ТОВ «Мастер-Авіа» на придбання аеродромного прибирального автомобіля вартістю 3,5 мільйона гривень. Замовлено автомобіль АСВ 4000 або еквівалент, передає «Економічна правда».
Згідно з техдокументацією, це плужно-щіткова продувальна машина з робочою швидкістю очищення до 60 км/год. У комплектацію входить: відвал передній швидкоз`ємний з динамічним відкидом снігу, щітка аеродромна високошвидкісна, вентилятор, магнітний брус за машиною для підбору металевих предметів, задній двигун, гідравлічна станція.
ТОВ «Мастер-Авіа» відоме тим, що в 2010 році отримало в оренду на 49 років аеропорт «Жуляни». «Мастер-Авіа» було засноване тільки за два дні до оголошення конкурсу на право оренди.
«Мастер-Авіа» спочатку контролювалась структурами народного депутата від Партії регіонів Василя Хмельницького, потім до компанії долучився народний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко.
Офіційно «Мастер-Авіа» засноване низкою компаній: ТОВ «Авіагруп» (49,87%), ТОВ «Фріланс-Транс» (50%), ТОВ «КУА «Ніка-Інвест» (0,05%), ТОВ «Акерс Інвест» від імені закритих інвестиційних фондів «Акерс» (0,03%) та «Арсенал» (0,05%).