Чемпіон з Броварів

30 Вересня 2014 11:15

invak.info

invak.info

Місто Бровари вже давно має славу одного із найспортивніших міст України. Про це доводять нам такі гучні імена як брати Клички, Юрій Нужненко, Сергій Дзинзирук, Олександр Багач, Олег Лісогор, Сергій Бреус, Андрій Коваль, Максим Кайдан, Наталія Пигида та інші. Вони багато зусиль вклали, щоб про нашу країну почули у всьому світі. Це фізично здорові люди, які ставали чемпіонами України, Європи та світу.

Василь Закревський – мешканець міста Бровари, який в дитинстві втратив зір. Ця трагедія повністю змінила його життя. На хвильку закрийте очі і уявіть, що так ви проживете усе життя… Це дуже страшно. І тільки дуже сильні та морально стійкі люди можуть витримати таке. Василь не тільки витримав, але і довів всьому світу, що він може бути не тільки такий, як всі, але і набагато кращий.

Ще в 2011 році він почав займатися легкою атлетикою, і майже відразу тренер помітив, що у цього хлопця є великий потенціал для досягнення найвищих висот у спорті. Потрібно лише було Василю докласти до цього зусиль, і він своїм шансом скористався. Ще до цього він займався плаванням. І якщо поєднати це з новим захопленням Василя, то такий вид спорту, як триатлон найбільше для нього підходив би. Триатлон включає в себе три види спортивних змагань: плавання, велогонку і біг по шосе. Люди, які мають вади зору, триатлоном займаються разом з гайдами. Гайд – це людина, яка супроводжує спортсмена від старту до фінішу. Тобто, це повинна бути теж фізично розвинена людина, яка є очима спортсмена. Гайд Василя Закревського – це Роман Король. Дуже важко назвати його просто гайдом, адже Роман і Василь є найкращими друзями, які майже весь час проводять разом.

У 2013 році відбувся дебют Василя Закревського та Романа Короля на міжнародній арені, а саме, чемпіонат Європи, який проходив в Аланії (Туреччина). На жаль, незважаючи на те, що хлопці прийшли на фініш першими, цю пару дискваліфікували через неправильну прив’язку. Але засмучуватись не було часу. У тому ж році Василь з Романом вирушили до Лондона, де проходив чемпіонат світу з триатлону. Опинившись на п’єдесталі, зайнявши високе друге місце і взявши срібні медалі, про хлопців заговорили не тільки в рідних Броварах, але і по всій Україні та світі.

Далі, в 2014 році, була Німеччина і місто Кьольн – чемпіонат Європи з акватлону (плавання та біг по шосе). І знову успіх. Цього разу Василь та Роман отримали медалі вищого ґатунку і прилетіли в Україну з європейським золотом.

2014 рік для Василя Закревського та Романа Короля є тріумфальним – на чемпіонаті Європи, який проходив в Кітсбюелі (Австрія), хлопці зайняли друге місце, на кубку світу з триатлону, який проходив в Ізео (Італія) – третє місце.

Нещодавно на початку осені хлопці прилетіли з Едмонда (Канада), де проходив чемпіонат світу з триатлону. Високе друге місце – і про хлопців знову заговорив увесь світ.

Днями хлопці вирушають до Мадриду (Іспанія), де проходитиме кубок світу з триатлону. Традиційно хлопці розраховують тільки на призові місця. А ми, броварчани, та що там броварчани, всі українці – чекаємо на хлопців додому з золотом!

Всі ці перемоги дають Василю Закревському відмінний шанс стати учасником параолімпійської збірної України. Зараз Василь активно готується до ігор і твердо має намір повернутися з Ріо-де-Жанейро в 2016 році з медаллю.

Джерело: INVAK INFO