Чи готова столиця до зими?

13 Вересня 2014 10:13

fakty.ictv.ua

fakty.ictv.ua

Проблема також у тому, що немає грошей
Основна відповідальність у плані підготовки до зими та опалювального сезону лежить на столичних жеках. Вони, в свою чергу, стали заручниками ситуації з фінансуванням від мерії. Про це заявив екс-мер Києва Іван Салій.
“Київенерго” робить все, що входить в сферу його відповідальності та власності. Але основне питання зараз, який, до речі, не входить в сферу відповідальності “Київенерго” – це мережі в будинку та прибудинкові мережі. А це вже сфера відповідальності жеків”, – говорить Салій.
За його інформацією, жекам столична влада виділила лише 20 млн гривень на перевірку щитових в будинках, які ставили ще в 70-80 роках. Однак, на думку Салія, цієї суми не вистачить, щоб перевірити всі щитові у всіх житлових будинках Києва. До того ж, проблема не тільки в щитових, а ще в старих мережах всередині будинків.
“У мерії все про все знають в плані підготовки до зими. Проблема тільки в тому, чи є гроші. Але роль мерії і полягає в тому, щоб знайти гроші – це ж державна влада ”, – зазначив Салій.
Нагадаємо, з огляду на перспективи недоліку газу взимку, в Україні готуються до збільшення енергоспоживання – і користувачі, і енергокомпанії. Фахівці прогнозують: у холоди навантаження на мережі виросте в рази через роботу обігрівачів та бойлерів.
Що стосується опалювального сезону, в КМДА поки не вирішили, коли він почнеться в столиці. Рішення про конкретну дату його старту буде прийматися з урахуванням погодних умов.

Джерело: Сегодня.ua