Чи отримають стипендії студенти із АР Крим, які перевелися до КНУ імені Тараса Шевченка

4 Вересня 2014 15:06

metphys.univ.kiev.ua

metphys.univ.kiev.ua


Кабінетом Міністрів України затверджено перерозподіл видатків споживання для виплати стипендій студентам, які переведені до Київського національного університету імені Тараса Шевченка із вищих навчальних закладів ІІІ і ІV рівнів акредитації АР Крим.

Відповідним розпорядженням Кабінету Міністрів України № 701-р «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки на 2014 рік» зменшено обсяг видатків за програмою «Підготовка кадрів вищими навчальними закладами ІІІ і ІV рівнів акредитації та забезпечення діяльності їх баз практики» та збільшено видатки за програмою «Підготовка кадрів Київським національним університетом імені Тараса Шевченка».

Перерозподіл видатків здійснюється у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству освіти і науки на 2014 рік у загальному фонді державного бюджету, та обумовлений необхідністю забезпечення виплати студентам стипендій, які переведені до Київського національного університету імені Тараса Шевченка із вищих навчальних закладів ІІІ і ІV рівнів акредитації АР Крим.

Зазначимо, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка фінансується окремою бюджетною програмою.

Нагадаємо, що протягом березня-червня цього року до Київського національного університету імені Тараса Шевченка звернулося понад 100 студентів із АР Крим із заявами й клопотаннями про переведення. Всього до КНУ імені Тараса Шевченка для продовження навчання вже переведено 120 студентів, які навчалися у вищих навчальних закладах Автономної Республіки Крим та м. Севастополя на місцях державного замовлення.

Джерело: www.mon.gov.ua