«Фенікс-Університет» крокує в чемпіони

30 Вересня 2014 10:54

WalemartKlyuzko

WalemartKlyuzko


Відбувся третій тур чемпіонату України з регбі-7 серед жінок (Суперліга). На столичному стадіоні «Спартак» змагалося чотири жіночі колективи: «Фенікс-Університет» (Київ), «Отрада» (Одеса), НУФВСУ (Київ), «Лоено» (Ужгород). На жаль, одеська команда «Агроуніверситет» не приїхала на змагання.
У першому турі зустрілися столичні колективи «Фенікс-Універистет» та НУФВСУ. Переконливу перемогу здобули дівчата «Фенікса» 46:0. Уже до перерви вони вигравали з рахунком 29:0. Потім на майданчик вийшли одеська та ужгородська команди. Тут сильнішими виявилися одеські дівчата – 50:0 (38:0).
Центральним матчем третього туру стала очна зустріч між командами «Фенікс-Університет» та «Отрада». Звітний поєдинок став окрасою усього турніру. На полі точилася напружена безкомпромісна боротьба на усіх ділянках. Адже в складах обох команд були гравці збірної України та її найближчий резерв. Киянки вже на початку зустрічі виявилися спритнішими і до перерви уже вигравали з рахунком 12:5. А фінальний свисток бригади арбітрів (Борис Корольов, викладач кафедри фізвиховання КНЕУ імені Гетьмана, Олександр Свертока, студент НТУ «КПІ») зафіксував переконливу перемогу київських дівчат з рахунком 33:5. Двома спробами відзначилася студентка НУФВСУ Віолетта Очеретяна, по одному разу – студентка НУФВСУ Анастасія Гончаренко, студентка КНУБА Наталія Мазур та студентка педуніверситету імені Грінченка Олена Зозулька. Три реалізації на рахунку студентки НУФВСУ Світлани Гнатенко та одна – Олени Зозулька.
Результати решти матчів: НУФВСУ – «Леоно» 26:0 (12:0), «Фенікс-Університет» «Леоно» 52:0 (33:0), «Отрада» НУФВСУ – 34:0 (17:0).
За підсумками третього туру турнірна таблиця має такий вигляд: «Фенікс-Університет» 9 очок, «Отрада» 7, НУФВСУ – 5, «Леоно» 3.
Турнірна таблиця (після трьох турів): «Фенікс-Університет» 4, «Отрада» 5, «Леоно» 10, НУФВСУ – 12, «Агро-університет» 14.
У заключному турі, який відбудеться в Одесі 11-12 жовтня, київському «Феніксу-Університету» достатньо не програти одеситкам не більше 20 очок, щоб вперше стати чемпіонками України.
Жіночий регбійний сезон-2014 завершиться кубковими матчами, які відбудуться в Ужгороді з 24 по 26 жовтня.
За словами віце-президента Федерації регбі України Євгена Клюзко, нарешті центр підготовки українського жіночого регбі переходить до столиці. Тут зрозуміли, що цей олімпійський вид спорту потрібний нашій спортивній державі. Українські дівчата спроможні позмагатися з найкращими європейськими командами, а також узяти участь у відбіркових турнірах за право виступати на Олімпійських іграх у Бразилії-2016. Нині наша Федерація разом з МОН України та Комітетом з фізичного виховання та спорту вирішує нагальну проблему щодо створення у Республіканському вищому училищі фізичної культури відділення жіночого регбі-7. Адже нині основу національної команди становлять студентки київських та одеських вишів.