Фотографічну спадщину авіакомпанії KLM представлено на виставці у Києві

19 Вересня 2014 09:30

aviationnews.eu

aviationnews.eu

З 20 вересня по 3 жовтня 2014 року в Музеї Української Ікони «Духовні Скарби України» (Київ, вул. Десятинна, 12) пройде виставка історичних фотографій авіакомпанії КЛМ Королівські Голландські Авіалінії. Виставка присвячена 95-ій річниці авіакомпанії КЛМ.
Виставка історичних фотографій KLM охоплює період 1920−60-х років. Вони дають повну уяву про відважних пілотів та пасажирів, технічне обслуговування дерев’яних аеропланів, випробування перших двигунів та скромні офісні інтер’єри. Ці фотознімки є частиною унікальної фотографічної спадщини авіакомпанії і зберігаються в Інституті Марії Острії (Maria Austria Institute) в Амстердамі.
Фонд інституту має на меті формування, забезпечення схоронності, управління та використання архівних матеріалів голландських фотографів. У закладі зберігається близько 50 архівів. Фотоархів авіакомпанії KLM – єдиний корпоративний архів серед приватних фотоколекцій – предмет особливої гордості та частина фотографічної спадщини, яка ретельно зберігається.
На знімках різних років закарбовані цікаві моменти перших десятиліть цивільної авіації, звичайні пасажири і незвичайні ситуації, члени королівської родини та невідомі люди, країни, події та обличчя у дзеркалі історії однієї з найстаріших європейських авіакомпаній. KLM – одна з найстаріших європейських авіакомпаній, що працює під своєю первинною назвою. Національна компанія була заснована 7 жовтня 1919 року молодим військовим пілотом Альбертом Плесманом, який очолював її до 1953 року.
За підтримки уряду та королеви Вільгельміни компанія отримала право називатись KLM (Koninklijke Luchtvaart Maatschappij) – «Королівські голландські авіалінії».
Виставка відкрита щоденно з 10 до 18 години. Вхід безкоштовний.