Громадськість вимагає проведення демократичних виборів ректора університету фінансів і міжнародної торгівлі

4 Вересня 2014 16:55

studcamp.kiev.ua

studcamp.kiev.ua


Народний депутат Микола Томенко звернувся до Міністра освіти і науки України С. Квіта з проханням звернути увагу на ситуацію, що склалася навколо обрання ректора Українського державного університету фінансів і міжнародної торгівлі.

Викладачі цього вишу, звертаючись до народного депутата, акцентують на тому, що на початку 2014 року за чисельні порушення та зловживання службовим становищем, стосовно дій якого порушено кримінальну справу, було звільнено ректора університету О. Покрещука. Пізніше, без консультацій із трудовим колективом закладу та виборів, на посаду ректора призначили Гвоздецького В.Д., звільненого раніше за зловживання службовим становищем та проти якого відкрито кримінальне провадження.

Викладачі переконливо доводять і звертають увагу на те, що на сьогоднішній день новий керівник закладу почав звільняти викладачів за «лояльне ставлення» до попереднього керівництва.

У зв’язку з цим Микола Томенко просить профільне Міністерство звернути увагу на дану ситуацію і розглянути можливість проведення відкритих та прозорих виборів ректора Українського державного університету фінансів і міжнародної торгівлі для забезпечення ефективного функціонування цього ВНЗ.