Ice bucket challenge по-українськи: допомога армії та хворим дітям

3 Вересня 2014 15:35

www.nbcnews.com

www.nbcnews.com


В акції вже взяли участь відомі українські політики, а також дружина президента Петра Порошенка Марина.

Формат Іce bucket challenge дуже простий та підходить для літнього часу: людина виливає на себе відро води, в якому обов’язково мають плавати кубики льоду. Одразу після обливання вона кидає виклик кільком знайомим, яким пропонує зробити те саме.

У світі метою флешмобу було зібрати кошти для вивчення бічного аміотрофічного склерозу та підвищення обізнаності людей з діяльністю асоціації з вивчення цієї важкої хвороби.

Тому людина, яка бере участь в акції, має перерахувати кошти у цей фонд.

За час акції з 29 липня по 28 серпня асоціація отримала пожертви у розмірі 98,2 млн доларів. За той самий період минулого року пожертви склали всього 2,7 млн доларів.

Найвідомішим хворим на цей недуг є легендарний фізик Стівен Хокінґ.

Українська специфіка

В Україні підхопили ініціативу Ice bucket challenge за формою, проте тут вона набула місцевої специфіки за змістом.

Люди так само обливаються крижаною водою, викладають відео та передають естафету друзям. Але в Україні люди обливаються не заради вивчення бічного аміотрофічного склерозу, а для підтримки української армії на Донбасі.

2 вересня участь в Ice bucket challenge взяла родина Президента України.

Марина Порошенко разом з дітьми облилася крижаною водою та перерахувала кошти на потреби руху “Волонтерська сотня”, яка займається забезпеченням українських військових.

При цьому Марина Порошенко передала естафету Наталі Заболотній – директору Мистецького арсеналу та дизайнеру Вікторії Гресь.

З відомих політиків участь в акції встиг взяти керівник партії “Свобода” Олег Тягнибок, виклик #icebucketchallenge якому кинув віце-спікер парламенту Руслан Кошулинський.

“Передаю гроші батальйону особливого призначення “Січ” для боротьби з окупантом. У свою чергу кидаю виклик Арсенію Яценюку”, – написав Тягнибок у Facebook.

Інші користувачі соціальних мереж викладають відео з обливанням крижаною водою для збору коштів для різних добровольчих батальйонів та військових частин, водночас публікуючи рахунки для перерахунку їм коштів.