Картку киянина можна буде отримати без столичної прописки

17 Вересня 2014 09:30

kor.ill.in.ua

kor.ill.in.ua

Київрада збирається розширювати список тих, хто може користуватися карткою киянина.
Київрада найближчим часом може розширити список людей, які можуть скористатися соціальною карткою киянина. Про це повідомляє прес-служба КМДА у четвер, 16 вересня.

Зокрема, передбачається включення до списку не тільки громадян, зареєстрованих у Києві, а й усіх, хто живе і працює в столиці.

“Ми виходимо на проект змін у можливостях картки киянина, – заявив радник мера Дмитро Турчак. – Це нормально – отримувати картку і користуватися частиною пільг, якщо живеш і платиш податки в Києві”.

Проект рішення буде винесений на громадське обговорення. Крім того, Київрада планує розширити список банків, які видають картку.

Згідно з повідомленням, карткою киянина користуються вже понад 400 тисяч мешканців столиці. Проект передбачає адресну допомогу малозабезпеченим громадянам за рахунок міського бюджету.

Раніше Корреспондент.net повідомляв, що на картці киянина з’являться медичний, шкільний і комунальний додатки.

Як повідомлялося, в квітні 2012 року пільговикам почали видавати картки киянина. На картці киянина зберігається інформація про пільги, які надаються її власнику. Також у мерії повідомляли, що власники карток матимуть право на знижку до 20% при купівлі медикаментів вітчизняного виробництва.