Куди піти з дитиною: Гід на вихідні

5 Вересня 2014 09:20
nagolos.com.ua

nagolos.com.ua

П’ятниця, 5-вересня

В Національному академічному театрі російської драми імені Лесі Українки вистава для дітей «Пробудження весни». Трагічні фізичні і моральні страждання підлітків, які переживають перші пробудження чуттєвості, в святенницькому світі дорослих завжди викликали бурхливі дискусії про те, коли і як слід знайомити підростаючих дітей з цією стороною життя. Дізнатися більше можна тут.

У Національному музеї українського народного декоративного мистецтва виставка Сергія Лиховода «Емалі», місто Одеса. Дізнатися більше можна – тут.

Хочете поспостерігати за власною житиною та її талантами. Тоді Вам до KIDSWILL. Це місто, адаптоване для дітей, де кожен може грати в улюблену професію. Це дозволить дітям відкрити для себе світ дорослих, надихнутися майбутнім. А от батькам – зрозуміти на що звернути увагу на вибір дитини. KIDSWILL відкрився в торгівельно-розважальному комплексі Art Mall. Детальніше про нього можна дізнатися тут.

У Національному науково-природничому музеї для відвідувачів в кінозалі (на 4 поверсі) організовано покази унікального та захоплюючого  3D фільму «Морські динозаври 3D: Мандри в доісторичний світ»  від братів Мантелло – представників знаменитої продюсерської команди Кусто! Вперше Ви вирушаєте в незабутню і небезпечну подорож на зустріч з повелителями океану Юрського періоду — гігантськими морськими динозаврами. З цим фільмом Ви розкриєте безліч таємниць доісторичної епохи та дізнаєтеся причини зникнення масивних морських рептилій, які, завдяки своїм розмірам і унікальним особливостям, панували в морях і океанах понад 200 мільйонів років тому. Морські рептилії настільки ж цікаві й розмаїтні, як і наземні динозаври. Дізнатися більше можна тут.

Субота, 6-е вересня

У Київському театрі ляльок вистава «Троє поросят». Широковідому історію про пригоди трьох надзвичайно зворушливих поросяток Наф-Нафа, Нуф-Нуфа, Ніф-Ніфа знають і люблять багато поколінь глядачів. Наш театр звернувся до цієї п’єси, щоб вкотре нагадати малечі –дружба, хоробрість і відповідальність –це саме те, що об’єднує людей. Ось це і врятувало наших героїв від підступних намірів Вовка. Основна думка вистави –до життя треба відноситись відповідально і серйозно, а не легковажно. І це лялькове видовище буде зіграно весело, темпераментно і винахідливо. Детальніше про виставу можна дізнатися тут.

У Театрі на Липках вистава для дітей «Ле тяб бет». Події нової музичної вистави, що розгортаються спочатку на даху королівського палацу, а згодом у його просторій залі, відбуваються саме у переддень Нового року. Сажотрус, який рідко спускається з даху, вирішує проникнути у палац через димохід. Власне, він щороку туди потайки спускається під час новорічних свят, аби помилуватися святково вбраною ялинкою та … Принцесою. Дізнатися більше можна тут.

У Київському муніципальному академічному театрі опери та балету для дітей на юнацтва вистава «Музичні класики -3». Під час вистави буде здійснено подорож чарівним світом оперного мистецтва, глядач матиме змогу познайомитися із цікавими фактами з історії опери, відвідати найкращі театри світу. У доступній інтерактивній формі, відбудеться знайомство з невід’ємною частиною будь-якої оперної вистави – партитурою, а провідником у цій подорожі буде геніальний композитор Моцарт. Дізнатися більше можна тут.

Щосуботи на майстер-клас з виготовлення цукерок запрошує магазин Snoepjes. Навчання з виготовлення карамельок починається о 13:00 і триває півтори години. До речі, солодощі можна потім забрати з собою.

У розважальному центрі «Блокбастер» центр для дітей «Kid Ландія». Це масштабний інтерактивний розважальний парк, загальна площа якого становить 4 500 квадратних метрів. У КідЛанд діти зможуть освоїти різні професії, відчути себе дорослими, зрозуміти як працює економіка, навчитися відповідальності і самостійності. Цікова буде і їхнім батькам. Дізнатися більше можна тут.

Неділя, 7-е вересня

У Київському муніципальному академічному театрі опери та балету для дітей на юнацтва вистава «Спляча красуня». Казкова історія про принцесу Аврору та її рятівника принца Дезіре, безсмертна партитура великого Чайковського, геніальна хореографія Петіпа – все це привертає увагу шанувальників балету вже понад 120 років, зачаровуючи чудовою музикою та дивовижним мереживом різнопланових танців. Дізнатися більше можна тут.

У Київському театрі ляльок вистава “Царівна – жаба”. До основи п’єси покладена однойменна класична російська казка. Опираючись на цей драматургічний матеріал було створено сучасне лялькове видовище в якому ми засвідчуємо своє розуміння Добра та Зла. Основна ідея вистави – не все те золото, що блищить. Саме цьому і підпорядковані усі її виражальні засоби. Історія про Івана-Царевича, який активно, не вагаючись, допомагає усім, хто цього потребує – стала тією сюжетною лінією, на яку опирається основне питання про призначення людини у цьому Світі. А розкажуть і покажуть цю надзвичайно повчальну виставу веселі скоморохи, які за допомогою ляльок і дотепних коментарів зроблять усе можливе, щоб донести всі барви цього видовища до глядача.. Детальніше про виставу можна дізнатися тут.

У Театрі на Липках вистава «Казкові Мандри». З піснею крокуючи дорогами світу, Солдат зустрічає на своєму шляху Відьму, яка пропонує йому спуститися у старий колодязь, аби дістати з його дна золоті монети. Щоправда, чаклунка виявилася нечесною і спробувала забрати усе добуте золото собі. Однак Солдат завдяки своїй військовій спритності повернув скарб і у пошуках кращої долі вирушив до королівського палацу. Першою, кого він там зустрів, була Принцеса. Вона хоч і зачаровувала усіх своєю красою, але характер мала такий, що з нею не міг впоратися навіть таточко Король. Між тим, Солдат вирішив, що всупереч застереженням Доброго Чарівника, який подарував йому чарівне кресало, заволодіє серцем Принцеси. Дізнатися більше можна тут.

Торгово-розважальний центр Караван запрошує що вихідних дітей та їхніх батьків на виставу, де кожен може стати учасником відомої Школи Чаклунства «Хогвартс» і зануритись у світ фізики та хімії. А ще – доторкнутися до «сухої криги». Дізнатися більшеможна тут.

У музеї популярної науки та техніки «Експериментаріум» шоу «Експерименти на кухні». Тут Ви дізнаєтесь: що таке хімія і як вона працює. А ще – побачите хімічні експерименти. Дізнатися більше можна тут.