Куди піти з дитиною: пропозиції на тиждень

9 Вересня 2014 09:44
nagolos.com.ua

nagolos.com.ua

Якщо Ви ще не вирішили, як провести тиждень Вам і Вашим дітям – ми підібрали різнопланові заходи, що проходитимуть у Києві.

Понеділок, 8-е вересня

В Національному академічному театрі російської драми імені Лесі Українки вистава для дітей «Пробудження весни». Трагічні фізичні і моральні страждання підлітків, які переживають перші пробудження чуттєвості, в святенницькому світі дорослих завжди викликали бурхливі дискусії про те, коли і як слід знайомити підростаючих дітей з цією стороною життя. Дізнатися більше можна тут.

У київських кінотеатрах мультфільм «Пестунчики в пошуках веселки». На одній фермі весело і дружно живуть різні тваринки: собачка, теля, свинка, ведмежа, жираф і пташка. Одного разу друзі знаходять в лісі чарівну Райдугу, за допомогою якої відправляються в захоплюючу подорож у світ фантазій, де їх чекає безліч пригод. В дорозі їм будуть зустрічатися різні труднощі, але якщо поряд з тобою справжні друзі, які подадуть руку допомоги в найважчі хвилини! Дізнатися більше можна тут.

У Київському планетарії вистава «Темна матерія + Володіння Світла». Вистава запланована на 19:00. Дізнатися більше можна тут.

Вівторок, 9-е вересня

У торгово-розважальному центрі «Мармелад» проходить виставка «3D живопис». Це унікальні картини. До того ж організатори щомісяця обіцяють представляти публіці 5 нових творів. Також на виставці працюють професійні фотографи, які підкажуть і допоможуть зробити найкращі знімки. Дізнатися більше можна тут.

У Національному науково-природничому музеї виставка «Живі рекорди Гіннеса». Виставка налічує близько 200 видів рослин і тварин занесених до книги рекордів Гіннеса, екскурсовод розповість вам неймовірні факти. Дізнатися більше можна тут.

Середа, 10-е вересня

У Київському муніципальному академічному театрі опери та балету для дітей на юнацтва вистава «Ромео і Джульєтта». Казкова і трагічна історія про справжні почуття – відвагу,сміливість та звісно кохання. Балет на історію Шекспіра на музику Чайковського. Дізнатися більше можна тут.

На малят чекає київський зоопарк. Тварини від мавп до слона чекають на увагу.

В аутлет-містечку «Мануфактура» відкрилась виставка проходить унікальна виставка «Музей історії моди». У колекції представлені модні ансамблі, що колись належали європейським світським дамам позаминулого століття: розкішні бальні сукні, накидки для відвідування опери, візитні туалети, весільні вбрання , прогулянкові костюми, зі смаком підібрані аксесуари. Ми будемо презентувати частину колекції 18 століття – костюми, особливостями яких були криноліни і турнюри. Кожен костюм має свою унікальну історію. Родзинкою виставки стане голландський світський костюм, з відповідними аксесуарами. Протягом виставки будуть проводитися лекції, не тільки з історії костюмів, представлених на виставці, а й з історії моди на території містечка Мануфактура. Дізнатися більше можна тут.

Четвер, 11-е вересня

Національний цирк запрошує киян та гостей міста на прем’єру нової циркової програми «Магічне коло». Це шоу поєднало в собі приголомшливу гру артистів, живу музику і неперевершені акробатичні трюки. Чи уявляли Ви себе під куполом цирку на трапеції, жонглюючим вершником на коні, безстрашним дресирувальником з крокодилами та інших циркових ролях? Тільки у цирку Ви можете пережити ці неймовірні почуття! Дізнатися більше можна тут.

У розважальному центрі «Атмосфера» унікальна виставка «Зоопарк під мікроскопом». Ця виставка «Зоопарк під мікроскопом» покаже вам незвичайну синю інфузорію у формі музичної труби. Ви отримаєте можливість розглянути знайому зі школи інфузорію-туфельку. Заглянете всередину рослинної клітини і зможете спостерігати процес фотосинтезу. На власні очі побачите живий кристал, зможете визначити натуральність меду та багато іншого – за допомогою 30-ти потужних мікроскопів! Дізнатися більше можна тут.

У торгово-розважальному центрі «Дрім таун» EKZOLAND. Це – справжній зоопарк самого сучасного формату. Тут, на третьому поверсі першої черги ТРЦ ви можете побачити ущелину з величезними варанами, водойма зі скатами, обширний вольєр з лемурами, печеру з летючими мишами, мавпочок игрунок, папуг жако і какаду, крокодилів, пітонів і інші живі експонати. Організатори проекту намагалися, щоб кожна експозиція привертала до себе увагу і дивувала. Дізнатися більше можна тут.

На виставу запрошує дельфінарій Немо. Вистави заплановані на 15:00 та 18:00. Дізнатися більше можна тут.

П’ятниця, 12-вересня

У Київському муніципальному академічному театрі опери та балету для дітей на юнацтва вистава «Лебедине озеро. Сучансна версія». Мова сучасного танцю, якою оповідається цей балет, допомагає домогтися яскравого співпереживання глядачів. Фантастичні декорації, створені сценографом Андрієм Злобіним, занурюють нас у фантасмагоричний світ двору Ротбарта – «доктора Франкенштейна», який вміє на операційному столі переробляти сутності живих істот. Костюми художника Ганни Іпатьєвої дають можливість  артистам надзвичайно точно й образно створювати, як образи людей з оточення Ротбарта, так  і містичних ельфів-лебедів із снів головного героя. «Лебедине озеро» – найвідоміша балетна легенда, своєрідний синонім самого слова «Балет».  Геніальна музика Петра Ілліча Чайковського – це головна складова постійного грандіозного успіху вистави,  яка не сходить зі сцен театрів в усьому світі вже понад 130 років. Дізнатися більше можна тут.

У Національному музеї українського народного декоративного мистецтва виставка Сергія Лиховода «Емалі», місто Одеса. Дізнатися більше можна – тут.

Хочете поспостерігати за власною житиною та її талантами. Тоді Вам до KIDSWILL. Це місто, адаптоване для дітей, де кожен може грати в улюблену професію. Це дозволить дітям відкрити для себе світ дорослих, надихнутися майбутнім. А от батькам – зрозуміти на що звернути увагу на вибір дитини. KIDSWILL відкрився в торгівельно-розважальному комплексі Art Mall. Детальніше про нього можна дізнатися тут.

У Національному науково-природничому музеї для відвідувачів в кінозалі (на 4 поверсі) організовано покази унікального та захоплюючого  3D фільму «Морські динозаври 3D: Мандри в доісторичний світ»  від братів Мантелло – представників знаменитої продюсерської команди Кусто! Вперше Ви вирушаєте в незабутню і небезпечну подорож на зустріч з повелителями океану Юрського періоду — гігантськими морськими динозаврами. З цим фільмом Ви розкриєте безліч таємниць доісторичної епохи та дізнаєтеся причини зникнення масивних морських рептилій, які, завдяки своїм розмірам і унікальним особливостям, панували в морях і океанах понад 200 мільйонів років тому. Морські рептилії настільки ж цікаві й розмаїтні, як і наземні динозаври. Дізнатися більше можна тут.

Субота, 13-е вересня

У Театрі на Липках вистава для дітей «Догоридригом». Так трапляється, що ми починаємо цінувати щось тільки тоді, коли це втрачаємо. Маленька дівчинка Ліза так вже допекла свою бабусю звичними для себе примхами, вередуванням та вимогами, що бабуся вирішила піти від своєї онуки і приєднатись до групи інших бабусь, які теж не витримали «знущань» з боку своїх дорогоцінних онуків та онучок. Вже скоро дівчинка усвідомила, що їй дуже не вистачає бабусі, що без неї  порожньо, холодно та голодно. Тому Ліза вирушає на пошуки. Разом із Красунею та добрим Розбійником вони намагаються повернути бабусь-втікачок і звільнити бабусю Лізи від дій чарівного дощу.. Дізнатися більше можна тут.

У Київському театрі ляльок вистава «Слоненя». Допитливе Слоненя дуже набридло своїми надокучливими питаннями усім мешканцям тропічного лісу. Страусиха, Бегемотиха, Павіан та Жирафа –усі були дуже роздратовані і злі на невгамовного «чомучку». Тим паче, що вони неспроможні були відповісти на жодне з його нескінчених питань. Одного разу Слоненя захопилося питанням, а хто такий Крокодил і що він їсть на обід. А тому вирушає у небезпечні мандри до річки Лімпопо, де його начебто чекає відповідь.  Там він і зустрічається з Крокодилом, і на згадку про цю зустріч Слоненя отримує довгий ніс.  Але це його не засмучує, а навіть допомагає зрозуміти, що довгий ніс (хобот) тепер стане його надійним помічником. Слоненя стає впевненим у своїх силах, сміливим і активно допомагає усім, хто цього потребує.. Детальніше про виставу можна дізнатися тут.

У Київському муніципальному академічному театрі опери та балету для дітей на юнацтва вистава «Дюймовочка». Сценічне життя балету «Дюймовочка» розпочалося на сцені Одеського державного академічного театру опери та балету в 1965 році. Написаний диригентом театру та композитором Юхимом Русиновим, балет був поставлений відомим українським балетмейстером Миколою Трегубовим. Учнем дитячої хореографічної школи танцював у цій виставі Георгій Ковтун, який також став визнаним балетмейстером. І, коли у 1988 році він одержав від Київського театру опери і балету для дітей та юнацтва замовлення на постановку балету для дітей, одразу ж згадав балет Ю.Русинова. Георгій Ковтун написав нове лібрето і здійснив оригінальне хореографічне прочитання улюбленої казки Ганса Крістіана Андерсена.  Понад два десятиліття живе «Дюймовочка» у репертуарі нашого театру, мовою танцю оповідаючи маленьким глядачам про нeзвичайні та захоплюючі пригоди маленької дівчинки, народженої з прекрасної квітки. Дізнатися більше можна тут.

Щосуботи на майстер-клас з виготовлення цукерок запрошує магазин Snoepjes. Навчання з виготовлення карамельок починається о 13:00 і триває півтори години. До речі, солодощі можна потім забрати з собою.

У розважальному центрі «Блокбастер» центр для дітей «Kid Ландія». Це масштабний інтерактивний розважальний парк, загальна площа якого становить 4 500 квадратних метрів. У КідЛанд діти зможуть освоїти різні професії, відчути себе дорослими, зрозуміти як працює економіка, навчитися відповідальності і самостійності. Цікова буде і їхнім батькам. Дізнатися більше можна тут.

Неділя, 14-е вересня

У Київському театрі ляльок вистава “Марійка і ведмідь”. Вистава, як і п’єса відрізняються від широковідомої казки. Указці маленька дівчинка марійка, збираючи ягоди у лісі, заблукала і випадково потрапила у оселю, де мешкає відлюдкуватий Ведмідь. Недовго проживши у нього, дівчинка тікає до своїх рідних. В нашій виставі дуже шкода саме Ведмедя. Адже він звикає до Марійки і його життя наповнюється змістом. Наші герої розстаються друзями, які безумовно будуть зустрічатися.. Детальніше про виставу можна дізнатися тут.

У Київському муніципальному академічному театрі опери та балету для дітей на юнацтва вистава «Пригоди Буратіно». Ця вистава – мюзикл, створений  для нашого театру відомим українським композитором Олександром Білашем за казкою Олексія Толстого „Золотий ключик, або Пригоди Буратіно”. Мовою музики, танцю і яскравого театрального дійства вистава розповість про веселі пригоди дерев’яного хлопчиська, про страшного Карабаса-Барабаса та його ляльок, про те, що знайшли Буратіно та його друзі за дверцятами у комірчині тата Карла. Дізнатися більше можна тут.

У Київському національному академічному театрі оперети відкриття 80-го театрального сезону. В яскравій шоу-програмі – вся  палітра стилів та жанрів,  у яких  працює сучасний музичний театр європейського зразка. На глядачів чекають їх улюблені номери та нові несподівані прем’єри. Дивовижний світ інтригуючої гри, чаруючого співу та запального танцю полонить серця, а святкова атмосфера подарує гарний настрій! Дізнатися більше можна тут.

У національному театрі Івана Франка казка-мюзикл «Попелюшка». Вистава на дві дії про знайому з дитинства історію кохання та боротьби почуттів. Казкові герої змусять глядачів переживати та радіти разом з ними. Дізнатися більше можна тут.

У Театрі на Липках вистава для дітей «Ле тяб бет». Події нової музичної вистави, що розгортаються спочатку на даху королівського палацу, а згодом у його просторій залі, відбуваються саме у переддень Нового року. Сажотрус, який рідко спускається з даху, вирішує проникнути у палац через димохід. Власне, він щороку туди потайки спускається під час новорічних свят, аби помилуватися святково вбраною ялинкою та … Принцесою. Дізнатися більше можна тут.

Торгово-розважальний центр Караван запрошує що вихідних дітей та їхніх батьків на виставу, де кожен може стати учасником відомої Школи Чаклунства «Хогвартс» і зануритись у світ фізики та хімії. А ще – доторкнутися до «сухої криги». Дізнатися більше можна тут.

У музеї популярної науки та техніки «Експериментаріум» шоу «Експерименти на кухні». Тут Ви дізнаєтесь: що таке хімія і як вона працює. А ще – побачите хімічні експерименти. Дізнатися більше можна тут.