Квіткова “Єдина Україна”

21 Вересня 2014 12:30

lvivpost.net

lvivpost.net

Столиця України завше потопає у квітах, а навесні й восени поготів

Особливо Печерський ландшафтний парк, куди щороку кияни та гості столиці приходять помилуватися виставкою квітів, купити насіння і кущики улюблених рослин (їх тут завше велике різноманіття) і, звісно ж, зробити гарні світлини на тлі квіткових композицій. Навіть у черзі стоять заради цього!
На схилах Співочого поля у Києві ще сьогодні і завтра можна оглянути 59-ту щорічну виставку квітів “Єдина Україна”, яку відкрили у серпні та присвятили Дню Незалежності України. Одне з улюблених місць відпочинку киян прикрашають оригінальні квіткові композиції. Цього разу вони символізують цілісність і єдність нашої держави. Майстерність квітникарів просто вражає!
Загалом районні “зеленбудівці” висадили понад 430 тисяч квітів – колеуси, бегонії, агератуми, цинерарії, тагетиси, седуми. Усіх не перелічити. В композиціях використали квітковий зріз хризантем та чорнобривців, декоративні відсипки.

Як зазначають організатори, виставка “Єдина Україна” має на меті показати любов до рідного краю, гордість за наш народ і те, яким важливим є мир для українців, що прагнуть будувати своє майбутнє в єдиній Україні.
Квітникарі Дарницького району створили з квітів жінку-берегиню, на яку їх надихнув монумент Незалежності на столичному майдані, серед експозицій – “Квітка єдності”, “Земна куля”, “Гайдамаки”, “Янгол-охоронець”, “Голуби миру” та ін.
Попередню виставку квітів на Співочому полі організували навесні. То була виставка тюльпанів (300 тисяч різних кольорів і сортів) “Квіти весни – 2014”.
Ірина Цицак, Київ