Київенерго не планує лишати киян без електрики

5 Вересня 2014 09:00
infosmi.net

infosmi.net

Київенерго інформує мешканців Києва про те, що не планує відключати їх від електропостачання. Однак, в разі виникнення непередбачених ситуацій у роботі об’єднаної енергосистеми України, відповідно до розпорядження Міненерговугілля та НЕК «Укренерго» можлива реалізація заходів, що спрямовані на обмеження електропостачання.

«У Києві графіки обмежень споживання електричної енергії поширювалися здебільшого на промпідприємства. Вони були введені НЕК «Укренерго» за погодженням із Міненерговугілля з 11-го по 26-е серпня 2014 року. Причиною цих обмежень був дисбаланс між виробництвом і споживанням електричної енергії, а також гранично допустимі навантаження на енергосистему через дефіцит палива в Україні в умовах підготовки до осінньо-зимового максимуму.В даний час Київенерго, виконуючи розпорядження Міненерговугілля від 2-го вересня 2014 року, розробляє спеціальні заходи щодо зниження електроспоживання у вересні до 20% від планових величин (в години з 8:00 до 22:00)», – йдеться в повідомленні Київенерго.

З метою виконання завдання Міненерговугілля по накопиченню палива до зимового періоду Київенерго просить киян змінити своє ставлення до споживання електроенергії в сторону енергоефективності. Так, максимальне навантаження енергосистема України відчуває в робочі дні з 08:00 до 11:00 і з 20:00 до 23:00, а у вихідні дні з 21:00 до 00:00. У ці періоди часу Київенерго просить киян, по можливості, економно використовувати електроенергію і з розумінням ставитися до складної енергетичної ситуації в країні.