Киян попередили про можливі аварійні вимикання світла

3 Вересня 2014 09:44
fakty.ictv.ua

fakty.ictv.ua

“Київенерго” заявляє, що може обмежити електропостачання столичним жителям і закликає киян економити світло.

Про це йдеться у повідомленні прес-службі енергокомпанії.

“У разі виникнення непередбачених ситуацій у роботі об’єднаної енергосистеми України, відповідно до розпорядження Міненерговугілля та НЕК “Укренерго” можлива реалізація заходів, що спрямовані на обмеження електропостачання”, – йдеться в повідомленні.

У “Київенерго” додали, що вже розробляють спеціальні заходи щодо зниження електроспоживання у вересні на 20% з 8:00 до 22:00 і закликали киян почати економити.

“Максимальне навантаження енергосистема України відчуває в робочі дні з 8:00 до 11:00 і з 20:00 до 23:00, а у вихідні дні з 21:00 до 00:00. У ці періоди часу “Київенерго” просить киян економно використовувати електроенергію і з розумінням ставитися до складної енергетичної ситуації в країні”, – йдеться в повідомленні.

У “Київенерго” відзначили, що раніше обмежували споживання електроенергії в основному промпідприємствам.

Зокрема, через дефіцит палива в умовах підготовки до осінньо-зимового періоду такі обмеження були введені з 11 по 26 серпня 2014 року.

У липні 2014 року навантаження на енергосистему Києва становило 1380 МВт, що майже на 3% вище за показник аналогічного періоду в 2013 році.

У серпні навантаження досягло 1450 МВт, що на 7% перевищує рівень навантаження серпня минулого року, відзначили енергокомпанії.

Як відомо, раніше у Міненерговугілля заявили, що відключатимуть населенню електроенергію, у зв’язку з виникненням дефіциту потужностей в об’єднаній енергосистемі України.

14 липня “Нафтогаз” дав доручення відключити від газопостачання ПАТ “Київенерго” і низку інших підприємств теплокомуненерго. Таке рішення було прийнято через припинення газопостачання з Росії. Поставки газу з Російської Федерації припинилися з 16 червня.

Після цього у Києві почали відключати гарячу воду, з метою економії газу для обігріву квартир взимку.