Киянам дозволили платити за комуналку за новими платіжками до жовтня

20 Вересня 2014 11:45

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Знижка, передбачена за своєчасну сплату (до 20-го числа), буде збережена
Київська міська державна адміністрація продовжила термін оплати за житлово-комунальні послуги за новими платіжним документам до жовтня.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби КМДА з посиланням на заступника директора комунального підприємства “Головний інформаційно-обчислювальний центр” Андрія Щербину.
Так, термін оплати за житлово-комунальні послуги у вересні буде продовжено до кінця місяця.
При цьому знижка, передбачена за своєчасну сплату (до 20-го числа), буде збережена.

“З 15-го вересня жителі Києва переведені на нову форму єдиного рахунку на оплату житлово-комунальні та інші послуги, які розділені на п’ять блоків залежно від виду послуги та її виконавця. При заповненні розрахункових документів необхідно звернути увагу, що об’єми поставок і водовідведення гарячої води повинні збігатися”, – повідомив Щербина.
Він звернув увагу на те, що в разі отримання платіжок з нарахуваннями за гарячу воду в період, коли зазначена послуга не надавалася, жителі неодмінно повинні звернутися в житлово-експлуатаційне підприємство для здійснення перерахунку.
“Платіжний документ також передбачає зміну підходів в нарахуванні плати за опалення. На сьогодні плата за тепло буде здійснюватися тільки протягом опалювального сезону, тобто за фактом надання послуги, тоді як раніше загальна сума розбивалася на кожен місяць протягом року”, – зазначив він.
При наявності переплат у споживача останній може використовувати її для оплати послуги в наступному місяці.
Сума переплати буде вказана в платіжному документі у відповідній графі.
Нагадаємо, департамент соціальної політики Київміськадміністрації заявляє про звернення 253 громадян з проханням про компенсацію витрат на оплату житлово-комунальних послуг.
З 1 липня набрав чинності механізм компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Джерело: Сегодня.ua