Киянам обіцяють пільги на медичну страховку

15 Вересня 2014 13:40

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

«Картку киянина» забезпечать медичним модулем

Міська влада вирішила подбати про здоров’я киян. Вони мають намір передбачити в проекті “Картка киянина” окремий модуль, де зберігатиметься медична інформація про власника карти, що дозволить всім держателям отримати пільги на медстрахування.

“Завдяки новому медичному модулю городянам стане простіше записатися до лікаря, отримати рецепт, купити ліки і навіть отримати на них знижку. Також ми плануємо забезпечити власників “Картки киянина” спеціальними пільгами на медстрахування”, – каже заступник голови КМДА Михайло Радуцький. За його словами, електронний запис до лікаря буде запущений вже найближчим часом.

Втім, не всі кияни, які мають таку картку, задоволені – велика частина карт знаходиться у пенсіонерів та інших пільговиків, які не завжди вміють користуватися електронними пристосуваннями. “Я тільки перевела пенсію на картку. Толком нею ще не вмію користуватися, хвилююся завжди, щоб її банкомат не з’їв. А тут ще й вся медична історія в іншій карті! Може, це і спростить роботу, але потрібно звикнути. Та й на паперах інформацію не завадило б дублювати, щоб я могла все вивчити”, – каже 63-річна киянка Людмила Узвар.

Джерело: Сегодня.ua