Кияни отримають нові квитанції за комуналку(фото)

14 Вересня 2014 11:22
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Мерія затвердила нову форму Єдиного рахунку на оплату житлово-комунальних та інших послуг.

Як пишуть “Комментарии“, про це повідомив заступник директора КП “Головний інформаційно-обчислювальний центр” Андрій Щербина.

За словами Щербини, квитанції нового зразка стали більше за розміром. Це обумовлено необхідністю відділення оплати за кожну послугу в зв’язку із зміною організацій – виконавців послуг.

Квитанція “розбита” на 5 блоків. У першому значаться дані про оплату утримання будинку, газопостачанні та інших послугах.

“Сума заборгованості, зазначена в цьому блоці, якщо така є, відображає загальну заборгованість за житлово-комунальні послуги за попередні періоди”, – зазначив Щербина.

Другий блок відвели під центральне постачання холодної води і водовідведення.

“Якщо в квартирі є лічильник, необхідно заповнити поточні, попередні показання лічильника і різницю. Підрахувати суму “до сплати” згідно із зазначеним тарифом. Якщо в квартирі кілька приладів обліку, то необхідно заповнити тільки поле” різниця “із зазначенням суми споживання по всіх приладам обліку”, – підкреслив чиновник.

1_954

Фото: “Коментарі”

Третій блок стосується центрального постачання гарячої води. Четвертий присвячений центральному водовідведення гарячої води.

Останній блок стосується централізованого опалення.

З введенням нового формату квитанції споживач може визначити окремо суму додаткової оплати, як передоплату, суму сплати боргу, суми платежу з урахуванням переплати. Тут можна вказувати суму не більше суми “до сплати” – залишок переплати можна буде використовувати в наступному місяці.

“Не можна використовувати переплату по одній послузі для погашення заборгованості по інший”, – додав Щербина.

Джерело: Сегодня.ua