Кияни старше 45 років можуть пройти безкоштовну професійну підготовку

22 Вересня 2014 13:30

unian.net

unian.net

Для того щоб сприяти підвищенню конкурентоспроможності на ринку праці осіб старше 45 років, Київський міський центр зайнятості пропонує їм безкоштовну якісну професійну підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації, отримавши спеціальний ваучер. Вартість ваучеру встановлюється в межах вартості навчання

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України, ваучер можуть отримати всі бажаючі громадяни України старше 45 років, що не досягли пенсійного віку і мають страховий стаж не менше 15 років. У претендента повинна бути вища або професійно-технічна освіта. Вартість ваучеру встановлюється в межах вартості навчання та не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів (12 180 грн).

Оплата ваучеру здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. У разі, якщо вартість навчання перевищує вартість ваучеру, різницю сплачує його отримувач, або роботодавець. Серед напрямків навчання найбільшою популярністю користуються: «Програмне забезпечення систем», «Комп’ютерні системи та мережі», «Розроблення програмного забезпечення», «Міське будівництво та господарство», «Автомобілі та автомобільне господарство» та ін. Останнім часом з’явились нові напрямки: «Сестринська справа» та «Соціальна робота».

Джерело: Уніан