Медицина в Києві у незадовільному стані

11 Вересня 2014 10:03

tcp.com.ua

tcp.com.ua

Медична галузь столиці знаходиться у незадовільному стані через недофінансування, нераціональне використання коштів та корупцію.

Про це під час громадських обговорень заявив заступник голови КМДА Михайло Радуцький, повідомляє сайт мерії.

За його словами, основною проблемою системи охорони здоров’я в Києві є відсутність затверджених тарифів на послуги. Маючи ціни на медпослуги, місто фінансувало б лікарні не за кількістю ліжок, а відповідно до тих послуг, що вони надають.

“На жаль, головні лікарі столичних лікарень займаються не вирішенням реальних проблем, а заповненням ліжок з єдиною метою – щоб їм не урізали фінансування”, – сказав Радуцький.

“Водночас, через те, що місто витрачає кошти на лікування в стаціонарі хворого на гастрит, коштів не вистачає на забезпечення ліжок у відділеннях онкології, хірургії, нейрохірургії тощо”, – додав чиновник.

Крім того, він відзначив, що при кожній лікарні є “кишенькові” страхові компанії, через що спеціальні рахунки медзакладів не отримують реальних коштів від тих благодійних внесків пацієнтів.

Радуцький переконаний, що вирішити ці проблеми місто зможе шляхом переформатування системи медичних закладів Києва.

“Я пропоную створити 7 лікарень інтенсивної терапії, а решту медичних закладів перепрофілювати на реабілітаційні лікарні та хоспіси. При чому місто це зможе зробити без додаткового фінансування”, – запевнив чиновник.