Міська влада вивчає європейський досвід фінансування шкіл

17 Вересня 2014 15:00

image.tsn.ua

image.tsn.ua

Міська влада розглядає можливість модернізації середньої освіти у столиці за принципом «Гроші ходять за дитиною». Про це у прямому ефірі на ТРК «Київ» повідомила заступник голови КМДА з гуманітарних питань Ганна Старостенко.
«На жаль, система середньої освіти в КиєвіCanada Goose Trillium Parka Canada Goose Veste Freestyle на сьогодні застаріла. Тому ми створили робочу групу, яка має напрацювати можливості модернізації столичних шкіл. Один із варіантів, який зараз розглядається, є впровадження принципу «Гроші ходять за дитиною», – сказала вона.
За словами Ганни Старостенко, перш за все, члени робочої групи вивчать досвід європейських країн, де розвиток середньої освіти відбувається досить успішно.
«У європейських країнах фінансування освітніх закладів відбувається за принципом оплати навчання кожної конкретної дитини. І якщо у школі навчається більше дітей, то і надходження з бюджету більші», – пояснила вона.
Заступник голови КМДА переконана, що це дозволить запровадити конкуренцію серед освітніх закладів, що сприятиме підвищенню якості надаваних освітніх послуг.
«Утім, це лише один із варіантів реформування середньої освіти у столиці, тому говорити про запровадження цього принципу ще рано», – додала Ганна Старостенко.