МВФ перевірятиме курс гривні щотижня

3 Вересня 2014 14:50

elise.com.ua

elise.com.ua


Міжнародний валютний фонд має намір щотижня перевіряти стан золотовалютних резервів Національного банку України, а також коливання курсу національної валюти. Про це йдеться в оновленому Меморандумі між Україною та МВФ.

“НБУ на щомісячній основі, не пізніше 25 числа кожного місяця, надаватиме МВФ поточний баланс, а також баланс банківських активів”, – йдеться в меморандумі. Крім того, Нацбанк буде щотижня надавати до Фонду інформацію про стан золотовалютних резервів і коливання курсу національної валюти, включаючи інформацію про щотижневий обсяг валютних інтервенцій.

Згідно з меморандумом, НБУ також буде щомісяця звітувати про рефінансування банків і надавати щотижневу інформацію про стан банківської системи, включаючи обсяг боргу і кредитів, отриманих від НБУ.

Нагадаємо, раніше Міжнародний валютний фонд визначив порядок щоденного встановлення офіційного курсу гривні в рамках реалізації програми співробітництва між Україною і МВФ. Крім того, згідно з меморандумом, Нацбанк має намір до кінця року поповнити обсяг резервів на 1 мільярд доларів за рахунок купівлі валюти на міжбанківському ринку.