Микола Томенко: У Київраді повинно бути 25 депутатів, яких шанують, а не 120, яких не знають

15 Вересня 2014 14:14

tsn.ua

tsn.ua

Надзвичайно важливо, щоб шоу «на війні», яке, на жаль, намітилося з початку виборчої кампанії, не стало головним «трендом» цих парламентських виборів. Набагато важливіше обговорювати, якою буде Україна, система місцевого самоврядування та, відповідно, якими повинні бути зміни до Конституції.

На цьому радник Президента України Микола Томенко наголосив під час вчорашнього з’їзду партії «Блок Петра Порошенка».

«Наша команда є рушійним ідеологом реформи місцевого самоврядування, і ми повинні відверто сказати виборцям, що без реформи влади нічого хорошого на Україну не чекає», – зазначив М. Томенко.

За його словами, це означає не лише зменшення повноважень і чисельності (до 300 осіб) депутатів Верховної Ради, а і радикальну зміну структури Апарату та Секретаріату ВР, який сьогодні «безмежно переобтяжений неадекватними повноваженнями».

Також, за словами Миколи Томенка, необхідне радикальне скорочення радянської моделі депутатського корпусу. «Абсурд, що у нас є обласні та місцеві ради, де чисельність депутатів складає більше 100 осіб. Отож, ми повинні в цьому скликанні повністю змінити модель місцевого самоврядування з радянської на європейську», – зауважив народний депутат.

Для прикладу Микола Томенко сказав, що він, як і більшість киян, не знає абсолютної більшості зі 120 депутатів Київради. А хотів би, щоб він знав усіх депутатів. Це буде можливо за умови, коли кількість депутатів Київради буде скорочена до 25-30 осіб. Таке скорочення стосується також й інших місцевих рад, зауважив М. Томенко.