Найцікавіші події вихідних в Києві

13 Вересня 2014 10:06
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

У столиці можна буде навчитися варити пиво і подивитися фільм про Донбас, а ще потримати в руках тхорів і побачити зомбі

Ці вихідні в Києві будуть дійсно насиченими. По-перше, на цьому тижні стартував знаменитий фестиваль ГОГОЛЬFEST, в програмі якого цього року робиться упор, звичайно, на національну та патріотичну тематику. Пройде ще фестиваль для батьків, яким не з ким залишити дітей, але вони хочуть відпочити від них, “весільний” фестиваль і для авто- і велолюбителів. І це лише фестивалі – столицю також чекає хода зомбі, масова ранкова зарядка і тхори. Редакція Сегодня.ua підібрала для киян найцікавіші і незвичайні заходи найближчих вересневих вихідних.

Фільм про Майдан і Донбас на ГОГОЛЬFEST

10250169_855805817764289_720984068058936143_n

На фестивалі покажуть фільми про Майдан та Донбасі. Фото: Facebook

У столиці стартував 5-й ГОГОЛЬFEST, який триватиме до 21 вересня. В суботу і неділю на фестивалі можна буде взяти участь в майстер-класі від відомих діджеїв, послухати пісні сучасних українських композиторів у виконанні хору “Київ”, подивитися сучасну хореографію або піти на майстер-клас з виготовлення одягу зі старих речей. Крім того, в суботу тут покажуть кінохроніку “Майдан” і короткометражки українських режисерів, а в неділю ввечері на фестивалі продемонструють фільм “Донбас. Час життя об’єкта в кадрі”.

Вартість: 30 гривень.

Де знаходиться: станція метро “Видубичі”, вулиця Інженерна.

Тхори і діти у зоопарку

---1107895.

Дітям дадуть потримати і погодувати тхорів. Фото: соцмережі

На суботу Київський зоопарк підготував для дітей незвичайний захід, на якому хлопці зможуть ближче познайомитися з тваринами і дізнатися безліч цікавих фактів про них. Майстер-клас стартує об 11-й ранку, а збір учасників призначено на алеї зоопарку о 10:50. Дітям розкажуть про тхорах і морських свинках, дадуть потримати їх в руках і погодувати тваринок. Однак за умови, що ті захочуть їсти, відзначають організатори.

Вартість: майстер-клас безкоштовний. Вхід до зоопарку: 50 гривень для дорослих і 20 гривень для дітей від 5 до 16 років.

Де знаходиться: станція метро “Політехнічний інститут”, проспект Перемоги 32.

Рекордна ранкова зарядка

115

Кияни спробують поставити рекорд з масової зарядці. Фото: svyat.kievcity.gov.ua

До Дня фізичної культури в неділю в 11:00 на Софіївській площі відбудеться колективна зарядка.

Як повідомляють організатори, вона складатиметься з комплексу фізичних вправ, які дозволяють розвивати і підтримувати тіло в хорошій формі в будь-якому віці. На площі планується зібрати велику кількість людей і таким чином встановити рекорд по самій масово ранковій зарядці.

Вартість: безкоштовно.

Де знаходиться: Софіївська площа, станція метро “Золоті ворота” або “Майдан Незалежності”.

Зварити пиво і послухати лекції про дітей

karta-mechty-2014-15

На фестивалі буде багато розваг і для дорослих, і для дітей. Фото: bogushtime.com

На вихідних на території торгового центру “Даринок” пройде масштабний благодійний фестиваль для всієї сім’ї Kyiv Family Day. На території понад чотири тисячі кв. м можна буде полежати на шезлонгах, поїсти їжу від 15 ресторанів на фуд-корті, послухати лекції психологів про виховання дітей і взяти участь в восьми танцювальних майстер-класах. Для дітей передбачена спеціальна зона з іграми і батутами. Крім того, дорослі зможуть спробувати зварити домашнє пиво. При цьому всі гроші, виручені з продажу квитків, будуть передані благодійному фонду “Таблеточки”.

Вартість: субота – вхід безкоштовний, неділя – 10 гривень, дітям до 10 років – безкоштовно.

Де знаходиться: станція метро “Лісова”, вулиця Беломорська 1.

Зомбі в центрі Києва

540224_w24mlz.

Збираються зомбі біля метро “Університет”. Фото: delfi.ua

В суботу в столиці пройде зомбі-парад – хода, в якому бере участь в основному молодь, переодягнена в костюми зомбі з відповідним гримом і навіть повадками ожилих мерців. Зазвичай учасники параду прогулюються вулицями міста, заходять в торгові центри та ресторани, а потім можуть піти на кладовище. Збираються зомбі-кияни о 13:00 в центрі міста.

Вартість: безкоштовно.

Де знаходиться: станція метро “Університет”, біля входу в підземку.

“З’їзд” любителів автомобілів і велосипедів

995614_703458969748071_3511058488416758156_n

На фестивалі можна буде подивитися на незвичайні машини. Фото: Facebook

В суботу в скейтпарку “Гавань” стартує другий міжнародний фестиваль так званої кастом-культури Kyiv Kustom Kulture. Захід збирає разом людей, які цікавляться створенням автомобілів, мотоциклів та велосипедів. Крім того, організатори обіцяють виставку автомобілів, шопінг-зону, де продаватимуть різні аксесуари для поїздок на велосипедах або мотоциклах, концерт та розіграш призів. Будуть і танці – на фестивалі київська школа бугі-вугі проведе безкоштовне заняття.

Вартість: 35 гривень.

Де знаходиться: скейтпарк “Гавань”, в районі Гаванського моста, станція метро “Контрактова площа”.

Весілля в Пирогово

svadba2

В Пирогово покажуть, як українці гуляють на весіллях. Фото: svadbu.in.ua

На вихідних з 13:00 до 15:00 в музеї Пирогово можна буде дізнатися, які існують весільні звичаї у різних частинах України, купити предмети весільної атрибутики, зробленої українськими майстрами, а також навчитися самому їх створювати. Все це пройде в рамках фестивалю “Осінь весільна”. Цікаво, що на сцені Співочого поля Пирогово покажуть, як відбуваються традиційні весільні обряди, наприклад, викуп нареченої, сватання, випічка короваю.

Вартість: для дорослих 30 гривень, для школярів, студентів та пенсіонерів 15 гривень, для дітей до 10 років 5 гривень.

Де знаходиться: село Пирогово, їхати від станції метро “Виставковий центр” на тролейбусі №11 або на маршрутці №458.

Джерело: Сегодня.ua