Незвіданий Київ: цікавинки міста

7 Вересня 2014 11:17

dzvinicaКиїв – місто давнє і загадкове, воно овіяне сивими легендами, має неповторну ауру та красиве будь-якої пори. У ньому безліч дивних місць, які ми не помічаємо в щоденній суєті. Зупинитися на хвилину, прислухатися до музики міста запрошують ентузіасти, що об’єдналися в товариство “Цікавий Київ”.

Туди входить і чимало політехніків – випускників та студентів. Вони мандрують містом та вивчають його невідомі сторінки, адже кожен куточок, кожен будинок – це жива історія, невіддільна від сьогодення. Одна з екскурсій, яку полюбляють кияни та гості міста, – “секрети” центру столиці.

Кияни добре знають і люблять ці вулиці. Але чи завжди ми звертаємо увагу на дрібниці, які й роблять куточки міста принадними та загадковими.
На Андріївському узвозі приліпився пам’ятний знак Носу (тому самому, що належав колезькому асесору Ковальову, про якого розповів Микола Васильович).
Поряд у дворі стоїть будинок – жарт місцевих художників (насправді це сарай без вікон і дверей).
Це дерево потужно росте з паркана в провулку, що має однойменну назву з вулицею, яка відходить від Майдану Незалежності.
На вулиці Прорізній бігає з першого поверху на п’ятий і назад найменший у місті ліфт (чи то маленька шафка, чи пенал – по-різному жартують відвідувачі, але не забувають зробити фото на пам’ять).
Найменша в місті “придворницька” церква на Володимирській (її приміщення в підвалі, а зверху – колишня двірницька).
На Рейтарській в одному із двориків мешкає родина круків: мудрий Корбін, молодий Кирил та Карлуша, яка полюбляє позувати фотографам і не відмовляється від частування.
Це справжня химера з Парижа на ім’я Горгулья, вона жила в Сені й перевертала кораблі. Приїхавши до Києва, подобрішала й оселилася на розі будинку на початку Великої Житомирської.

А вам відомі інші цікаві місця? Поділіться з друзями.
Автор: Н.Вдовенко

Джерело: Сайт КПІ