Опалення в Києві увімкнуть, коли температура впаде до 8 градусів – “Київенерго”

23 Вересня 2014 10:12

kiev.pravda.com.ua

kiev.pravda.com.ua

Без гарячої води залишаються 34,3% споживачів “Київенерго”
Відновлення повноцінної роботи київської ТЕЦ-6 не тільки дасть змогу забезпечити жителів міста гарячою водою, а й знизить ризики для електроживлення столичного енерговузла, вважає глава наглядової ради ПАТ “Київенерго” Іван Плачков.
“Що стосується блоку на ТЕЦ-6 – його включення необхідно не тільки з точки зору постачання гарячої води. Сьогодні, при роботі Трипільської ТЕС (Центренерго) на потужності 150 МВт (з 6 блоків працює тільки пів блоку) сьогодні дуже велика загроза в цілому для енергопостачання київського та харківського енерговузла. Енергосистема побудована так, що ТЕЦ-6 і Трипільська ТЕС повинні працювати, тим більше при зниженні роботи генерації зі Сходу України”, – сказав він.
У той же час Плачков зазначив, що виділений для “Київенерго” урядом ліміт споживання газу – 1,1 млрд куб. м – недостатній для негайного пуску ТЕЦ-6.
“Враховуючи той ліміт по газу, який сьогодні є, ТЕЦ-6 почне роботу, можна сказати, не пізніше початку опалювального сезону”, – сказав він.
На думку Плачкова, опалювальний сезон в житлових будинках Києва розпочнеться після падіння температури навколишнього середовища до 8 градусів (протягом 3 діб), в об’єктах соціальної інфраструктури – трохи раніше.
Нагадаємо, без гарячої води залишаються 34,3% споживачів “Київенерго”.
“Київенерго” експлуатує практично всі енергетичні об’єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

Джерело: Сегодня.ua