Переселенців зі Сходу працевлаштовують на столичних ринках

23 Вересня 2014 08:46

img-fotki.yandex.ru

img-fotki.yandex.ru

Понад 7300 вакансій відкрито наразі у Києві. Про це під час робочої наради з питань працевлаштування тимчасових переселенців, що відбулася у Департаменті промисловості та розвитку підприємництва КМДА, повідомили представники Київського міського центру зайнятості. Кількість вакансій змінюється щодня, і столичні чиновники налаштовані посилити діалог з бізнес-структурами про працевлаштування приїжджих.
«За даними районних адміністрацій, у промислових підприємствах нараховується понад 370 вакансій, найбільше затребувані спеціалісти у держструктури – 3200 вакансій із середньою заробітною платою близько 4000 грн., робітники – 3000 вакансій, середня зарплата – 3000 грн., без кваліфікації – майже 1000 осіб з можливою оплатою майже 2000 грн., – каже директор Департаменту промисловості і розвитку підприємництва міськадміністрації Максим Кузьменко. – Можливості знайти роботу для людей, які шукають прихисток у Києві, повірте, є. Інша справа, що більшість приїжджих все ж не поспішає офіційно працевлаштовуватися – хтось має на що жити, хтось вірить, що вже скоро повернеться додому – існує маса причин, чого люди не працюють, і це їхнє право. Разом із тим, ми зобов’язані потурбуватися про їхні долі, і ми робимо це».
Одна з нових пропозицій – робота на ринках.
«На столичних ринках налічується достатньо вільних торгових місць, – розповідає Максим Кузьменко. – Люди, які були підприємцями чи займалися торгівлею, зможуть продовжити свою роботу тут».
За словами керівника Департаменту, щотижня всі інстанції, що залучені у процесі зустрічі та влаштування тимчасових переселенців, – представники МНС, Центру зайнятості, громадських організацій – звітують про проведену роботу та консультують громадян.
«Ми розуміємо, як важко людям, і тому спрямовуємо всі зусилля, щоб підтримка була не «паперовою», а справді дієвою, – зазначив Максим Кузьменко, – наразі налагоджуємо співпрацю з волонтерами, щоб максимально охопити тих, що прибули, та допомогти їм».
За офіційними даними Київського міського центру зайнятості, з часу окупації Криму в столичні ЦЗ звернулося 3122 особи (Крим та Севастополь – 598 людей, Донецька область – 1234, Луганська – 1290). Реально, кажуть експерти, біженців прибуло у рази більше.