Під Києвом навчають партизанів боронити місто

12 Вересня 2014 10:44
uk.wikipedia.org

uk.wikipedia.org

На навчання беруть і дівчат, які отримують навички медсестер

Партизанський загін, який почали формувати в Обухівському районі на Київщині ще в квітні, продовжує приймати до своїх лав нових бійців з навколишніх сіл. Частина з них вже призвали в зону АТО, а ті, хто залишився, продовжують проводити навчання, стрільби на полігоні і готуються захищати свої села – якщо ворог дійде до Києва. “Ми готувалися до найгіршого ще з весни, коли був окупований Крим. Так що нам вистачило часу, щоб підготуватися до партизанської війни. Ми вже вивчили дороги і знаємо, з якою гори зручніше стримати колону ворога”, – каже Василь Охріменко з села Трипілля.

ГОТОВНІСТЬ №1. Всю інформацію про себе партизани містять в таємниці. “Людей багато записалося в загін. Їх сотні, але точна кількість я вам не скажу. До нас йдуть ті, хто не зміг потрапити в зону АТО – за віком або за станом здоров’я. З них будемо формувати народне ополчення. До нас багато людей звертаються навіть з Києва”, – говорить “Сегодня” голова сільради Трипілля Анатолій Дегтяр. За його словами, в Трипілля регулярно проводяться навчання, куди з’їжджаються партизани з довколишніх сіл. “Вчимося рукопашному бою, військової тактики, стрільбі. Але кого попало на навчання ми не беремо – проводимо жорсткий відбір людей і тих, хто прийшов просто погратися із зброєю, відсіюємо. Записуємо і дівчат – вони отримують навички медсестер, вчаться надавати першу медичну допомогу. Так що ми зуміємо себе захистити. І якщо ворог, не дай бог, прорветься сюди, шансів у нього немає. Ми зможемо воювати навіть з регулярною армією! Хай тільки сунуться…”, – каже Дегтяр.

СХРОНИ. Партизани вже створили в лісах спеціальні укриття – схрони, де заготовлені медикаменти та продукти харчування. Запаслися чоловіки і раціями для зв’язку, а у кожного – по 1-2 мисливських рушниці. “Ми запаслися консервами і медикаментами. Якщо знадобиться, люди знають, де і як їх шукати”, – каже Дегтяр.

Також в селах Обухівського району зірко стежать за всім, що відбувається на їхній території. “Диверсантів поки не ловили, а ось підозрілих особистостей затримували. Наприклад, чоловіків, які вирішили масово пограти в пейнтбол. Їх зібралося 300 осіб в камуфляжах! Ось ми чоловік 50 і затримали – прийняли за диверсантів. А якщо серйозно, то у нас багато важливих об’єктів, за якими потрібен догляд, – розповідає “Сьогодні” Анатолій Сугак, глава самооборони села Жуківці. – Ми тренуємося, звикаємо до зброї, освоюємо ази хімзахисту і рукопашного бою. Ну, а поки затишшя – всі копаємо картоплю”.

Джерело: Сегодня.ua