Під Києвом спіймали “телефонного терориста”, який “замінував” аеропорт “Бориспіль”

23 Вересня 2014 13:40

zhitomir-online.com

zhitomir-online.com

Міліціонери Київщини встановили особу чоловіка, який повідомив про мінування Міжнародного аеропорту “Бориспіль”. Ним виявився 24-річний житель Бориспільського району, повідомили в Бориспільському МВ ГУМВС України в Київській області.
Повідомлення про мінування аеропорту надійшло в Бориспільський міськвідділ міліції вночі, 29 травня. На місце події виїхали оперативні і рятувальні служби, групи вибухотехніків і медичні працівники. Працівники міліції оточили територію аеропорту і евакуювали громадян і співробітників підприємства. Кілька годин робота аеродрому була припинена.
Після ретельної перевірки приміщень та прилеглої території фахівці вибухових пристроїв не виявили, повідомлення виявилося неправдивим. Паралельно правоохоронці проводили роботу з пошуку особи, яка повідомила про мінування. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліціонери встановили особу мінера. Зловмисником виявився 24-річний житель Бориспільського району.
Правоохоронці з’ясували, що дзвінок був здійснений з таксофона в центрі міста Бориспіль. Тоді компанія чоловіків розпивала спиртні напої, під час чого “жартівник” відійшов та зробив телефонний дзвінок. Згодом повернувся і молоді продовжили відпочивати.
Коли до псевдо-мінеру навідалися правоохоронці, чоловік не зміг пояснити свої дії, а лише вказав, що під час повідомлення знаходився в стані алкогольного сп’яніння.
За даним фактом слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років. Проводяться необхідні експертизи, в тому числі на фонотеку. Чоловікові оголошено про підозру, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Джерело: Сегодня.ua