Проїзд у громадському транспорті Києва може подорожчати вдвічі

5 Вересня 2014 16:34

www.toppeople.com.ua

www.toppeople.com.ua

З 1 вересня вже підняли ціни таксисти

Уже до кінця цього року в Києві проїзд у громадському транспорті може подорожчати в півтора-два рази. Тож вартість квитків у комунальних тролейбусах та трамваях може зрости із 1,5 до 3 грн. Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко.

У метрополітені з новою ціною ще не визначилися, проте зазначили, що збиток на кожній поїздці нині складає 82 копійки. Тож можлива нова ціна проїзду може становити три або навіть і чотири гривні.

Збитки Київського метрополітену до кінця року можуть сягнути майже 725 млн грн, тож на підприємстві шукають шляхи економії. Один із них уже знайшли – на станціях “Деміївська” та “Голосіївська” повністю закрили каси із продажу жетонів для проїзду. Їх можна тепер купити самостійно в спеціальних автоматах на цих, або інших станціях. Або ж скористатися багаторазовими проїзними картками.

Тим часом у КМДА планують перетворити міську електричку на “наземне метро”, скоротивши інтервали часу руху поїздів. Це хочуть зробити, аби розвантажити інший транспорт у години пік.

Слідом за комунальним транспортом проїзд може подорожчати і в приватному. А це – в основному автобуси та маршрутки, вартість квитків у яких нині складає 2 грн на короткі маршрути та 3-3,5 грн – на довгі. Приміські перевізники вже беруть по 5-7 грн у залежності від дальності маршруту.

Водночас із 1 вересня вже підняли ціни таксисти по всій Україні. Кожна поїздка тепер обходиться на 10-12 відсотків дорожче. У Києві підвищили суму мінімального замовлення з 25-28 грн до 30-35 грн. Про це повідомив керівник Таксомоторної асоціації Андрій Антонюк. Таксисти прогнозують, що до зими піднімуть тарифи ще на 5-10%. Водночас статистика свідчить, що українці через економію почали вдвічі рідше користуватися послугами таксі.

Джерело: Моє місто