Прокуратура закриває клуб “Зелений театр” у Києві

23 Вересня 2014 13:30

 

kiev.glo.ua

kiev.glo.ua

В ході перевірки клубу нібито знайшли масу порушень
Київський клуб “Зелений театр” закривається у зв’язку з відповідним рішенням прокуратури.
В офіційній заяві прокуратури значиться, що дирекція клубу не виконала свої зобов’язання, як орендаря, передає ДеПо.
Мовляв, головною умовою договору було відновлення функціонування театру і ресторану для проведення різнопланових, презентаційних та розважальних заходів. Також стверджується, що в ході перевірки встановили, що майданчик знаходиться в аварійному стані, туалети закриті і завалені сміттям, а ресторан не побудований.
Представники дирекції клубу інформацію спростовують, мовляв, ніякої перевірки не було, а документальні свідчення, на яких були засновані висновки суду, не відповідають дійсності.
Втім, спростувати аргументи прокуратури можуть і завсідники клубу, адже на заходах “Зеленого театру” завжди було комфортно, і ніяких жахів у вигляді закритих і завалених сміттям туалетів не спостерігалося.
Нагадаємо, у вівторок, 23 вересня о 10:30 в столичному Будинку Актора (вул. Ярославів Вал 7) відбудуться відкриті збори представників всіх театрів столиці. Про це повідомляє координатор Форуму київських театрів Олександр Фоменко в соцмережі Facebook.

85968888_7BlX2YFZUSv7GFBtyP9J5wcaC9FUdtODdcaY1Yrvy8o

Зелений Театр, популярне столичне місце для проведення концертів та різноманітних культурних заходів, закривають за рішенням прокуратури. Останні заходи у місці, що встигло стати улюбленим для багатьох киян, відбудуться наприкінці вересня – про це нам повідомили у прес-службі театру. 

Закриття клубу, який працював на території фортеці XII століття і колишнього однойменного театру на умовах довгострокової оренди, прокуратура у своїй офіційній заяві під назвою «Прокуратура повернула «Зелений театр» киянам» пояснила так: «Основною умовою договору було відновлення функціонування театру та ресторану для проведення різнопланових, презентаційних та розважальних заходів. Проте орендар не виконав свої зобов’язання. Так в ході прокурорської перевірки було встановлено, що розважальний майданчик знаходиться у аварійному стані, вбиральні зачинені та завалені сміттям, а новий ресторан взагалі не побудовано.» Це формулювання, як заявляють у прес-службі, є цілковитою нісенітницею, прокурорської перевірки не було, документальні свідчення, на яких базувалися висновки суду не відповідають дійсності, і цьому є тисячі і тисячі свідків.

Хто ті сотні тисяч молоді, яка відвідувала клуб і хто такі міфічні «кияни», яким повернули територію фортеці досі залишається загадкою. Унікальністю «Зеленого театру» було розташування на території пам’ятки архітектури, повністю адаптованої під висококласний майданчик для проведення будь-яких заходів. Найпафосніші клуби, над інтер’єром та атмосферою яких місяцями трудилися команди блискучих професіоналів, тьмяніли перед «Зеленкою», адже над нею трудилася природа і робила це 8 століть.

На жаль, це вже сталося і нова влада зробила свою справу. Останніми шоу в незабутньому «Зеленому театрі» буде концерт тріп-хоп-іноватора, одного з найнеординарніших сучасних артистів, темпераментного британця Tricky (26 вересня), надзвичайно цікавого і актуального російського інді-гурту змелодійним і меланхолійним акустичним фолком The Retuses (27 вересня) і велика вечірка-закриття клубу, на яку зголосилося прийти вже 5000 його прихильників (27 вересня).

«Зелений Театр» кличе усіх відданих фанів, хто коли-небудь бував у «Зеленці», будь-що прийти в ці вечори 26-27 вересня і провести їх разом, відпочити так, як ніколи, як в останній раз – в останні ночі на культовому майданчику, про які ви будете розповідати своїм онукам.

Джерело: Сегодня.ua