Що подивитися на вихідних?

20 Вересня 2014 09:30

t-master.com.ua

t-master.com.ua

Фільми для всіх категорій глядачів

Тільки-но завершився Венеційський кінофестиваль, а до вітчизняних кінотеатрів дійшов його минулорічний переможець – документалка “Римська кільцева дорога”. Стрічки цього жанру в наших кінообителях – явище надзвичайно рідкісне. Шанувальникам сльозогінних мелодрам сподобається картина “Небеса реальні”. Тим, хто намагається побороти свої підліткові страхи – корисно буде переглянути екшн “Той, що біжить лабіринтом”. Ну, а для глядачів, які ходять у кінотеатри “чісто поржать” – алко-треш комедія “Корпоратив”.

Римська кільцева дорога

“Я так обнюхав це яблуко, що воно, напевне, вже втратило частину себе”, – говорить філософ з окраїни Риму.

Стрічку присвячено кільцевій дорозі навколо Риму. На екрані показується панорама людей, що живуть та працюють вздовж цієї дороги: місцеві філософи, ботаніки, санітари швидкої допомоги, працівники комунальних служб тощо. Цей фільм – галерея кумедних та сумних портретів людей.

“Це, звичайно, чудово, що документальний фільм порушив правила та виборов “Золотого лева” Венеційського кінофесту, проте той факт, що ця стрічка нічим особливо не примітна – збиває з пантелику”, – The Playlist.

Небеса реальні

“Ми всі бачили славу небес, перший крик немовляти, хоробрість друга, любов мами та батька, я бачу це, і тому – вірю”, – говорить священик.

Одного дня маленький хлопчик виходить з коми і стверджує, що був у раю, де бачив давно померлих людей. Спочатку його батьки сприймають це, як витівку дитячої фантазії. Проте коли хлопчик починає описувати факти з життя родини свідком яких він не був – батьки переконуються, що малюк не бреше. Це змінює життя усієї родини.

“Многие протестантские организации могут обратить внимание на этот фильм. Для остальных его просмотр может оказаться адской мукой”, – kinopoisk.ru.

Той, що біжить лабіринтом

“Ми виберемося зараз, або ми покійники”, – проголошує головний герой стрічки.

Томас просинається у лабіринті, й нічого не пам’ятає окрім свого імені. Коли двері відчиняються – він бачить 60 підлітків приблизно його віку. Всі вони навчилися виживати у замкненому просторі – широкій галявині, яка обнесена височенною стіною, через яку неможливо перелізти. Єдиний вихід з цього простору пролягає через лабіринт. Однак це ще нікому не вдавалося. Чи вдасться це зробити Томасові?

“Інтрига фільму поступово нагнітається, досягаючи в результаті неймовірної складності”, – HollywoodReporter.

Корпоратив

“Пустіть мене до наркоманів!” – викрикує одна з навіжених тіточок цієї комедії.

Старший менеджер меблевого салону мріє про підвищення. На наступний день після корпоративну він приходить на роботу, і бачить, що салон повністю розгромлений. Однак співробітники стверджують, що коли вони розходилися по домівках, все було на своїх місцях. Дізнаючись про вражаючі подробиці нічних пригод своїх колег, він намагається розібратися, хто розтрощив магазин. Адже від цього залежить його кар’єра.

Джерело: Моє Місто