Термін сплати за комунальні послуги за новими платіжками продовжено до кінця місяця

22 Вересня 2014 15:22
provce.ck.ua

provce.ck.ua

Сплатити за житлово-комунальні послуги у вересні можна до кінця місяця. При цьому знижка, передбачена за сплату до 20-го числа, буде збережена.

Про це заявив перший заступник директора КП “Головний інформаційно-обчислювальний центр” Андрій Щербина, повідомляє сайт КМДА.

Він нагадав, що 15 вересня мешканці Києва переведені на нову форму Єдиного рахунку на сплату за компослуги. Платіжка формату А4 розділена на 5 блоків – залежно від виду послуги та її виконавця.

“При заповненні розрахункових документів необхідно звернути увагу, що обсяги постачання та водовідведення гарячої води повинні співпадати”, – повідомив Щербина.

Він також звернув увагу киян на те, що в разі отримання платіжок з нарахуваннями за гарячу воду в період, коли її не було, мешканцям потрібно звернутися до ЖЕКу для здійснення перерахунку.

“Платіжний документ також передбачає зміну підходів у нарахуванні плати за опалення. На сьогодні плата за тепло буде здійснюватися лише протягом опалювального сезону, тобто за фактом надання послуги, тоді як раніше загальна сума розбивалася на кожен місяць протягом року”, – зазначив Щербина.

У разі наявності переплат у споживача, останній може використати її для оплати послуги в наступному місяці. Сума переплати буде вказана у платіжному документі у відповідній графі.

Додаткову інформацію з цього приводу кияни можуть отримати, звернувшись до Контакт-центру 1551.

Як відомо, мотивувати киян знижкою на сплату компослуг вирішили у 2010 році.

Було прийнято рішення, що жителі, які довгий час оплачують платіжки до 20-го числа кожного місяця, отримуватимуть 10-відсоткову знижку на квартплату (утримання будинків, вивезення сміття, прибирання). У березні 2011 року знижки “запрацювали”.

Також було введено 6% знижку на опалення та гарячу воду. Сума знижки прописувалась у квитанції, там же прописувався і нижчий тариф на воду і тепло.

Як пояснили “Українській правді. Київ” у ЖЕКу, з серпня 2014 року знижки на воду і тепло не буде, а збережеться дисконт лише на квартплату.