Третина киян виступила проти перейменування Інститутській

20 Вересня 2014 11:30

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Разом з тим, майже 70% хочуть, щоб вулиця отримала назву Героїв Небесної Сотні
Уже місяць триває обговорення проекту Київської міської ради про перейменування вулиці Інститутській на вулицю Героїв Небесної Сотні в Печерському районі. Станом на 19 вересня участь в обговоренні на веб-порталі Київміськадміністрації взяли понад 1660 користувачів. З них: 67% підтримали ідею перейменування, а 33% – висловилися проти. Про це повідомляє прес-служба КМДА.
“Ми вдячні всім активним киянам, які висловили свою думку, прислали слушні пропозиції та зауваження. З пропозицій і зауважень киян можна чітко виділити основні варіанти можливого рішення про перейменування вулиці Інститутській”, – каже директор Департаменту громадських комунікацій Марина Хонда.
Зокрема, більшість користувачів погоджується з можливим перейменуванням всієї вулиці, відзначаючи, що це пам’ять про історично важливі події, які пов’язані з долею всієї країни.
При цьому, багато хто пропонує перейменувати у вулицю або алею Небесної Сотні лише частина Інститутській, а саме від Майдану Незалежності до вулиці Банкової чи Ольгинської. Як відомо, саме на цій ділянці відбулися найбільш трагічні в історії сучасного Києва події. Тут же пропонується встановити і меморіальний комплекс.
Третина киян, яка проти перейменування Інститутській, аргументує це тим, що існуюча назва має 200-річну історію, а саме перейменування потребуватиме додаткових витрат з міського бюджету. Деякі з опитуваних відзначають, що в умовах наявного суспільно-політичного становища в країні і загрози військового вторгнення з боку Російської Федерації, доцільніше назвати ім’ям Небесної Сотні один з об’єктів з радянською або російською назвою. Це, наприклад, може бути Московський міст, Жовтневий палац, Червонозоряний проспект, вулиці Московська, Артема, Лайоша Гавро, Леніна, Фрунзе або Щорса.
Голосування триватиме до 20 жовтня, а його результати розглянуть профільні комісії Київради. Віддати свій голос можна на сайті КМДА, за допомогою гарячої лінії 15-51, за допомогою веб-сайта www.1551.gov.ua і через мобільний додаток “КМДА 1551” для iPhone, Android, WinPhone і Windows 8.