У Києві переселенців з Донбасу просять зареєструватися для наданння допомоги

9 Вересня 2014 16:56
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

За різними підрахунками, в столиці налічується від 40 до 60 тисяч переселенців.

Заступник голови КМДА з гуманітарних питань Ганна Старостенко закликала вимушених переселенців з тимчасово окупованої території та зони проведення АТО зареєструватися в столичному центрі реєстрації, передає УНН.
“Завдання міської влади – допомагати таким людям, але для цього нам необхідно визначити їхню кількість і їхні нагальні потреби”, – пояснила вона.
За словами Ганни Старостенко, на сьогодні існує два види переселенців: ті, які одразу звернулися до міської влади по допомогу, і ті, хто вирішив самостійно влаштуватися в Києві.
“За різними підрахунками, в столиці налічується від 40 до 60 тисяч таких осіб. Важко виділити їх з маси всіх, хто зараз живе в Києві, і зрозуміти, наскільки їм потрібна допомога міста. Ми повинні бути готові до того, що з часом їм може знадобитися допомога міської влади”, – розповіла заступник голови КМДА.
У зв’язку з цим Ганна Старостенко пропонує переселенцям зареєструватися зараз, щоб в майбутньому не виникало непередбачених ситуацій, адже дуже складно надати допомогу відразу великій кількості людей.
“На залізничному та автовокзалі є центри із реєстрації переселенців, де вони можуть не тільки зареєструватися, а й окреслити основні проблеми: житло, робота, навчання”, – зазначила вона.
Також представник КМДА зазначила, що в столичному Департаменті освіти і науки, молоді та спорту та служби зайнятості працює відразу кілька “гарячих ліній”.