У Києві проживає від 40 до 60 тисяч біженців

10 Вересня 2014 11:03

www.slovoidilo.ua

www.slovoidilo.ua

Столична влада повідомляє, що за різними підрахунками у місті проживає від 40 до 60 тисяч вимушених переселенців з Криму та сходу країни.

Про це заявила заступник голови КМДА з гуманітарних питань Ганна Старостенко, повідомляє сайт КМДА.

Чиновниця закликала біженців вчасно реєструватися у столичних центрах реєстрації, щоб отримати необхідну допомогу.

“За різними підрахунками у столиці нараховується від 40 до 60 тисяч таких осіб. Важко вирізнити їх із загалу усіх, хто зараз мешкає у Києві, та зрозуміти, наскільки їм потрібна допомога міста”, – розповіла Старостенко.

Вона закликала переселенців зареєструватися зараз, щоб у майбутньому не виникало непередбачуваних ситуацій, бо “дуже складно надати допомогу одразу великій кількості людей”.

“На залізничному та автовокзалі є центри з реєстрації переселенців, де вони можуть не лише зареєструватися, а й окреслити основні проблеми: житло, робота, навчання”, – зазначила чиновниця.

Як відомо, у столичному Департаменті освіти і науки, молоді та спорту працює одразу кілька “гарячих ліній” для допомоги переселенцям: Зокрема, щодо питань влаштування дитини в садок – 279-39-19; до школи, – 279-35-26; до ПТУ, – 272-05-15.

Про можливості працевлаштування у столиці переселенці можуть дізнатися за телефоном “гарячої лінії” столичної служби зайнятості 245-17-17.

Разом з тим, як повідомляє у Facebook спільнота “Волонтерська сотня”, найбільше переселенцям зараз необхідні канцтовари: зошити, лінійки, олівці тощо, кухонне начиння: каструлі, сковорідки, чайники, постільна білизна і рушники, побутова хімія, памперси 1 розміру та тепле взуття.

Як відомо, раніше секретар Київради Олексій Резніков заявляв, що станом на початок осені у столиці перебуває 25 тисяч переселенців з анексованого Росією Криму, Донецької та Луганської областей.

Станом на 16 липня до київського центру з вирішення питань, пов’язаних із розміщенням біженців з Криму та Сходу України звернулися понад 10 тисяч 313 осіб.

Тоді перший заступник голови Київської держадміністрації Ігор Ніконов заявив, що “Київ не безрозмірний”, тому влада Києва радить переселенцям з конфліктних зон переселятися не лише у столицю, а й в інші регіони України.

24 липня губернатор Київщини Володимир Шандра заявив, що деякі переселенці не бажають працювати, що ускладнює їх адаптацію в нових умовах.

Станом на 29 серпня Київська область зареєструвала близько 17 тисяч вимушених переселенців з анексованого Росією Криму, а також Донецької й Луганської областей.

Загалом же з зони АТО та Криму у інші області України виїхали більше 107 тисяч переселенців.