У Києві створять єдиний електронний реєстр інвестиційних зобов’язань

5 Вересня 2014 16:13

infolight.org.ua

infolight.org.ua

Депутати Київради розпочали роботу над створенням єдиного електронного реєстру інвестиційних зобов’язань у місті Києві. Про це повідомив голова Постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування Володимир Прокопів. Про це «Київ.Коментарі» повідомила прес-служба КМДА.

«На сьогодні інформація щодо інвестиційних контрактів, договорів про розвиток забудованої території, договорів оренди землі під капітальне будівництво розпорошена між кількома інстанціями. У результаті цього майже відсутній контроль за виконанням інвесторами їхніх зобов’язань», – констатував він.

Голова земельної комісії звернув увагу, що внаслідок цього в десятках випадків не побудовано школи та дитячі садочки в житлових комплексах, хоча вони й були передбачені планом забудови, невпорядковано територію після завершення будівництва, не прокладено комунікації та відсутні зазначені в договорах об’єкти інфраструктури.

«Ситуацію потрібно негайно змінювати. І допоможе в цьому створення реєстру інвестиційних зобов’язань», – зазначив Прокопів.

Для напрацювання відповідного рішення щодо створення реєстру сформована спільна робоча група з представників земельної та бюджетної комісії, яка за місяць підготує пропозиції.

Прокопів наголосив, що реєстр буде публічним і стане першим кроком до розробки дієвого механізму впливу на недобросовісних забудовників, які порушують взяті на себе зобов’язання.

Джерело: Коментарі