У Києві відбудеться 3-й Фестиваль української режисури

10 Вересня 2014 09:21

md-eksperiment.org

md-eksperiment.org

Інновація від цьогорічного форуму – “Школа професійного глядача”

З 26 вересня по 2 жовтня у Києві відбудеться ІІІ Фестиваль молодої української режисури імені Леся Курбаса, який цьогоріч проводить громадська організація “Театральна платформа” (вул. Іллінська, 8) за підтримки фонду “Розвиток України” та партнерської допомоги Київського академічного Молодого театру і особисто Андрія Білоуса.

У рамках фестивалю відбудуться покази: спектакль “Отель двох світів” культового драматурга Е. Е. Шмітта в постановці Ореста Пастуха, з Івано-Франківська; “Холостяки і холостячки” Х. Лєвіна режисера Донецького національного театру Ігоря Матіїва; Документальний проект Сашка Брами зі Львову “Диплом”, присвячений проблемам вищої освіти в Україні, спектакль грають студенти-актори ЛНУ ім. І. Франка; “Черкаська театральна лабораторія” представить проект співпраці молодих режисерів із молодими українськими драматургами – вистави Тамари Трунової (“Лєна” Д. Левицького) і Антона Романова (“Історія, про людину, з якою трапилася історія” К. Малініної).

Інновація від цьогорічного форуму молодої режисури – “Школа професійного глядача”, що працюватиме у формі дискусійного клубу. Кожен охочий може залишитися після вистави і взяти участь у відкритому обговоренні репрезентованої роботи, висловити власні враження, порівняти їх із рефлексіями провідних українських театрознавців, задати питання авторам і критикам, словом, впритул наблизитися до театрального бекграунду і розпочати діалог із його завсідниками. Протягом фестивалю відбуватимуться відкриті для всіх лекції й майстер-класи, головною темою яких буде режисура як професія і світогляд.

Джерело: Моє місто