У Києві відбудеться фестиваль “Осінь весільна”

9 Вересня 2014 11:33
svyato.ws

svyato.ws

Киян кличуть взяти участь в стародавніх осінніх весільних обрядах. З 13 по 14 вересня, з 13.00 по 17.00 в музеї під відкритим небом в Пирогово відбудеться фестиваль “Осінь весільна”.

В рамках свята фольклорні колективи з Полтавщини, Житомирщини, Київщини та Чернігівщини навчать відвідувачів музею українським народним весільним танцям та пісням, а на Співочому полі, на території музею, кондитери з різних куточків України безкоштовно пригостять усіх бажаючих традиційною весільною випічкою – короваєм, весільними шишками і солодкими голубами.

Також, за бажанням, цю випічку можна буде придбати на ярмарку, яка проходитиме на території музею. “На сцені Співочого поля музею фольклористи покажуть обряди сватання, випічки і прикраси короваю, розпускання коси, приїзду молодого, зустрічі невістки, викупу молодої”, – розповіли в музеї.

Порадують відвідувачів також майстри вишивки та іконописці: вони продаватимуть весільні рушники, вінки, ікони, прикраси, святковий весільний одяг. Вхід в музей: 30 гривень для дорослих і 15 для студентів.

Джерело: Сегодня.ua