У Києві ввели щоденне відключення світла на дві години

25 Вересня 2014 10:00

kor.ill.in.ua

kor.ill.in.ua

Київенерго почало віялове відключення електрики в столиці.
ПАТ Київенерго ввело щоденне відключення електроенергії в столиці для надійної роботи об’єднаної енергосистеми України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії в середу, 24 вересня.

“Сьогодні о 12:00 за командою диспетчера ДП НЕК Укренерго з метою забезпечення живучості та надійної роботи об’єднаної енергосистеми України (ОЕС) в умовах дисбалансу між споживанням і виробництвом електроенергії застосовані графіки аварійних відключень у місті Києві”, – йдеться в повідомленні компанії. У Київенерго наголосили, що графіки аварійних відключень введені для промислових підприємств та організацій, які не належать до сфери життєзабезпечення, соціального та житлового фонду в місті.

“Всього обмеження потужності у місті Києві становить 52,6 МВт (3,8% від загального обсягу споживання електроенергії в Києві). Головна причина введення графіків – те, що центральна і північна енергосистеми НЕК Укренерго є енергодефіцитними через брак вугілля на складах теплових електростанцій”, – наголосили в компанії.

У Київенерго розповіли, коли будуть відключати світло

Тривалість та обсяги відключень електроенергії регламентовані Укренерго, але Київенерго “гарантує, що відключення від електроенергії споживачів відбуватиметься не більше ніж на 2 години”. Також компанія просить мешканців столиці економно використовувати електроенергію в побуті.