У Києві за півроку хочуть відкрити 3 нові станції електрички

11 Вересня 2014 09:53

kievvlast.com.ua

kievvlast.com.ua

Столична влада має намір у найближчих півроку відкрити три нові станції кільцевої електрички.

Про це в інтерв’ю “Дело” заявив радник мера з питань транспорту Олександр Кава.

“Ми працюємо над тим, щоб упродовж 5-6 місяців відкрити додаткові станції “Київська Русанівка”, “Протасів Яр” і “Київ-Московський””, – сказав радник мера.

За його словами, у більш віддаленій перспективі – намір відкрити станцію “Либідська” з пересадкою на однойменну станцію метро, станцію “Березняки” і станцію “Київ-Дніпровський”.

Водночас він додав, що найближчим часом вартість проїду в електричці не переглядатиму.

Але і швидкого перетворення електрички на “наземне метро” з 10-хвилинним інтервалом руху не буде.

“Інтервал руху електропотягів міського сполучення на даний час складає від півгодини до години. Головна проблема полягає в тому, що частина маршруту електропотягів міського сполучення співпадає з головним ходом пасажирських поїздів на станцію “Київ-Пасажирський””, – розповів Кава.

Він додав, що йдеться про ділянку колії від станції “Дарниця” до станції “Київ-Волинський”.

“Відповідно, якщо стається збій у графіку пасажирських потягів, то пріоритет віддається швидкісним і швидким пасажирським потягам, а міські електропотяги змушені чекати вільного “вікна””, – відзначив радник мера.

За його словами, щоб запустить міські електрички в тому форматі, в якому вони працювали раніше, коли курсували усі 12 складів електропотягів, треба “близько 8 мільйонів гривень і кілька тижнів часу”.

Як відомо, наприкінці серпня мер Києва Віталій Кличко пообіцяв перетворити міську електричку на метро, скоротивши інтервал руху до 10 хв.

Однак пасажири цього виду транспорту скаржаться, що КП “Київпастранс” відмінило низку поїздів електрички, збільшивши інтервал руху до години.