У Києві з´являться десятки нових парків і скверів

15 Вересня 2014 09:50
ridna.ua

ridna.ua

У проекті нового Генплану передбачено повернення Києву 1 217 га резервних земель для створення зелених зон загального користування та 316 га для створення високо інноваційних індустріальних парків

Як передають «Коментарі», про це повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації.

«У новому Генплані пропонується створювати нові парки і сквери на забудованих територіях міста», – повідомив головний архітектор Києва Сергій Целовальник.

За його словами, передбачається формування єдиної безперервної системи зелених насаджень, включаючи створення 44 нових парків, 433 нових скверів, 417 буферних парків на основі лісопарків, прилеглих житлових мікрорайонів, нових бульварів і внутрішньоквартального озеленення. Планується збільшення зелених зон загального користування на 2 285 га.

Головний архітектор Києва зазначив, що Дніпровські острови виділяються в окрему загальноміську зелену зону зі збереженням екологічної рівноваги.

«Крім того, планується розширення території Національного природного парку «Голосіївський» до 12685 га із включенням території Біличанського лісу площею 6462,62 га, створення нових природно-заповідних об´єктів «Броварський праліс», урочище Кильнище, озера Редькіне, Пуща-Водиця та інші», – додав він.

Целовальник наголосив, що у новому Генплані передбачається будівництво 4 сміттєпереробних заводів і трьох електропідстанцій на приміських територіях. Також запланована заміна застарілих мереж водопостачання та теплопостачання та реконструкція очисних споруд.

Нагадаємо, новим Генеральним планом Києва заборонять будівництво висотних будинків на території охоронюваного ландшафту столиці.