У Китаї відкрили «Український дім»

18 Вересня 2014 14:00

www.ukrinform.ua

www.ukrinform.ua

У Пекіні урочисто відкрився «Український дім», робота якого буде направлена на розвиток торговельно-економічних і науково-технічних зв’язків України і Китаю, пошук інвесторів і бізнес-партнерів, розширення культурної і туристичної співпраці.
Про це в середу повідомляє власний кореспондент Укрінформу в КНР.
«Сьогодні відкриттям «Українського дому» в Пекіні ми перегорнули нову сторінку у ще дуже молодій, але дуже багатій подіями історії українсько-китайських відносин, – говориться у вітанні міністра закордонних справ України Павла Клімкіна. За його словами, віднині “серед просторів Піднебесної Держави існує окремий острівець, де постійно звучатиме українська мова, плануватимуться і втілюватимуться в життя спільні задуми”.
Посол України в КНР Олег Дьомін у виступі на церемонії відкриття зазначив, що це перший подібний проект для української сторони в Китаї. Він висловив упевненість, що “Український дім” буде майданчиком для знайомства і розвитку контактів між бізнесменами, представниками науково-технічних і гуманітарних сфер двох країн. Посол також назвав «піонером китайсько-українських відносин» компанію Xinwei Telecom Enterprise Group, яка виступила основним спонсором проекту.
Першою українською компанією, що відкрила представництво в Китаї на базі «Українського дому», став національний оператор зв’язку «Датагруп», генеральний директор якого і кандидат у народні депутати України від партії «Самопоміч» Олександр Данченко взяв участь в урочистій церемонії відкриття.