У мерії розповіли, як кияни повинні економити електроенергію

26 Вересня 2014 17:32

gromada.lviv.ua

gromada.lviv.ua

Встановлення приладів обліку теплової енергії, а також автоматичного погодного регулювання дає значну економію, заявили в КМДА.
Перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Ігор Ніконов розповів про заходи, які, на його думку, допоможуть заощадити енергоресурси.
“Це, перш за все, встановлення приладів обліку теплової енергії, які дають можливість оплачувати отриману послугу на 20% менше. Від 15 до 30% економії ресурсів дає прилад автоматичного погодного регулювання, який змінює інтенсивність нагріву залежно від зовнішньої температури. Також важливо утеплення трубопроводів разом з горищами та підвалами, встановлення доводчиків на двері офісів та утеплення даху”, – заявив він.
Найбільший ефект, за його словами, дає утеплення огороджувальних конструкцій (фасадів) – до 40%.
Ігор Ніконов зазначив, що зараз столична влада розробляє міські програми, щоб знайти кошти, які дозволять реалізувати ці заходи.
Він також зазначив, що середньоєвропейські норми енергоспоживання складають від 15 до 50 кВт-год/кв.м за рік. У Україні ж споживання досягає 250 кВт-год/кв.м. Фактично гроші витрачаються на обігрів вулиць.
Як повідомили сьогодні в прес-службі ПАТ Київенерго, в столиці вводиться щоденне відключення електроенергії для надійної роботи об’єднаної енергосистеми України. “Сьогодні о 12:00 за командою диспетчера ДП НЕК Укренерго з метою забезпечення живучості та надійної роботи об’єднаної енергосистеми України (ОЕС) в умовах дисбалансу між споживанням і виробництвом електроенергії застосовані графіки аварійних відключень в місті Києві”, – заявили в компанії.
У Київенерго також наголосили, що графіки аварійних відключень введені для промислових підприємств та організацій, які не належать до сфери життєзабезпечення, соціального та житлового фонду в місті.