У столичній галереї відкрилась виставка Катерини Багути “У ритмі легкості”

4 Вересня 2014 17:19
moemisto.com.ua

moemisto.com.ua

З 2 по 18 вересня у картинній галереї Wunjo-Art (пр-т Героїв Сталінграда, 10а, корпус 8) пройде виставка живопису Катерини Багути: “У ритмі легкості”.Представлено ​​реалістичний живопис художниці у жанрах “пейзаж”, “фігуратив”, “портрет” і кілька експериментальних робіт в напрямку “декоративна фантазія”.

Палітрі цих виставкових картин Катерини Багути притаманні м’які приглушені тони й кольорові акценти; цікавим у творчій манері Катерини є те, що з цією м’якістю і “ненав’язливістю” чудово уживається чіткість і “безпомилковість” обрисів образів, складаючих основу сюжету: чи то пейзаж чи міський пейзаж, зображення людини, квіткова тема.

Передаючи образ, художниця “карбує його, відсікаючи зайве”, немов “не захоплюючись ним” – а зосереджуючись на “загальному ритмі” картини.

Катерина Багута говорить про свою сьогоднішню творчість:

“При створенні картини я спираюся на свій душевний стан: бувають дні коли хочеться працювати густо накладеними, яскравими, насиченими кольорами. А в інший час хочеться ніжних, м’яких тонів, мазків, які легко лягають на полотно.

Сюжети для своїх робіт я беру зі звичайного життя: адже все, що нас оточує – настільки красиво і цікаво, просто ми не завжди можемо це помітити через швидкий ритм нашого життя. Велику увагу у своїх роботах я приділяю воді. На полотнах можна побачити її в різних проявах, як бурхливі хвилі, так і тихі гавані. Створюючи нову роботу, я відчуваю неймовірний прилив енергії, бадьорості, задоволення, що надихає мене на нові полотна. Намагаюся не зупинятися на досягнутому, шукаю різні шляхи розвитку і самовдосконалення”.

Вхід вільний.

Джерело: Моє місто