У столичному метро хочуть підняти вартість проїзду і прибрати жетони

15 Вересня 2014 13:32

thekievtimes.ua

thekievtimes.ua

Керівництво підземки розроблятиме спеціальну мережу тарифів

Київський метрополітен відзначає необхідність оперативного введення електронного квитка і відмову від жетонів. Про це заявив начальник підприємства Віктор Брагінський.

“Одна з проблем, які потрібно вирішувати зараз – ідентифікація пільговиків. Цей сегмент займає 25% загального пасажиропотоку, тобто кожен четвертий. При цьому частина з них – загальноукраїнські, частина – міські. А, відповідно, і компенсація підприємству повинна надходити з двох бюджетів. Для того щоб провести аргументований підрахунок, необхідно оперативно перейти на електронний квиток і виводити жетони”, – сказав він.

На думку Брагінського, введення електронного квитка стане для підприємства можливістю позбутися корупційних складових, для пасажира – значною економією грошей і часу.

Брагінський додає, що на сьогоднішній день собівартість проїзду становить 3,11 гривні, але враховуючи пільговиків, дохід від однієї поїздки становить 1,61 гривні.

“Піднімати тариф потрібно, єдине, що точна дата цього рішення невідома. Його приймає керівництво міста. В свою чергу ми намагаємося розробити максимально безболісний механізм для пасажирів”, – відзначає він.

Начальник метрополітену підкреслив, що для цього в даний момент розробляється мережа тарифів, яка дасть можливість реалізувати зонні, денні, одно-, і багаторазові поїздки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада столиці вивчає можливість збільшити кількість вагонів у поїздах метро з п’яти до шести. Між тим, це може бути можливим лише на найновішій з гілок столичної підземки – Сирецько-Печерській (“зеленій”).

У той же час керівництво Києва обговорює питання зміни тарифу в столичному метро. Попередньо розглядається можливість встановлення мінімальної ціни при використанні проїзних квитків.

Джерело: Сегодня.ua